Mislata incentiva el reciclatge amb premis

Durant sis setmanes, la seu de l'empresa pública Nemasa albergarà en les seues instal·lacions una màquina per a incentivar el reciclatge de botelles de plàstic, llandes, mòbils, piles o taps i que obsequiarà amb premis a les persones que vulguen participar

Guardar

RECICLAR EN MISLATA TIENE PREMIO 2
RECICLAR EN MISLATA TIENE PREMIO 2

Des de fa alguns anys, Mislata premia als ciutadans que reciclen. A través d'una màquina de reciclatge amb incentius, es premien les bones pràctiques amb regals i sortejos. De nou enguany, l'Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Medi Ambient, i juntament amb l'empresa pública Nemasa, ha posat en marxa la campanya "A Mislata, reciclar té premi", per a incentivar el reciclatge entre la ciutadania.

Per a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, "amb aquesta iniciativa pionera, pretenem fomentar el reciclatge i premiar les bones pràctiques d'aquells veïns que amb els seus actes contribueixen a la conservació del Medi Ambient. Amb incentius o sense ells, reciclar no és ja només una obligació, sinó una responsabilitat com a humanitat".

La campanya de conscienciació té com a protagonista una màquina de reciclatge instal·lada en l'entrada de les oficines de Nemasa, on els veïns i veïnes poden depositar els seus residus a canvi de punts, coneguts com "nemasitos". Posteriorment, es podran canviar per regals directes, a més de poder participar en el sorteig de 10 bons anuals per al servei de préstec de bicicletes MiBisi, el servei públic de lloguer de bicicletes, amb l'objectiu d'incentivar també la mobilitat urbana sostenible.

Aquells que s'acosten fins a Nemasa, situada al carrer Sant Antoni, poden depositar en la màquina botelles de plàstic, llandes, piles i telèfons mòbils. Per cada element reciclat, la màquina expendrà un tiquet amb els punts aconseguits. Amb un mínim de 15 punts, es podrà retirar un dels regals en les pròpies oficines de l'empresa pública. Aquesta campanya promocional i de conscienciació estarà activada durant 6sis setmanes i, de moment, està tenint un gran acolliment.

D'altra banda, en una altra campanya de conscienciació mediambiental, un equip d'informadors, situats enfront del Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata, informen a la ciutadania i recullen tots aquells xicotets aparells elèctrics i electrodomèstics que ja no utilitzen en les seues llars a canvi d'un regal.

Igualment, a Mislata, com recorda la regidora de Medi Ambient, Mercedes Caballero, "existixen punts nets en tots els edificis i dependències municipals, on els veïns i veïnes poden deixar els xicotets aparells electrònics i que Nemasa recull periòdicament per a traslladar-los a la planta de reciclatge".

Destacats