Mislata inaugura la seua Escola de Famílies amb conferència de la psicòloga de Hermano Major

Sonia Cervantes parlarà de la prevenció de l'assetjament escolar en la primera d'un cicle d'activitats que l'Ajuntament ha programat en La Fàbrica

Guardar

Escola de Famílies conferència Sonia Cervantes
Escola de Famílies conferència Sonia Cervantes

L'Escola de Famílies és el nou projecte amb el qual l'Ajuntament de Mislata pretén formar i informar els pares i mares en la important i sempre complexa tasca d'educar als seus fills. Plantejat des del marc de l'educació per a la salut, la proposta inclou un cicle de xarrades, conferències i tallers pràctics que es desenvoluparan des de gener fins a juny en el centre sociocultural La Fàbrica. Les activitats van dirigides no solament a pares i mares, també a avis i àvies, a tutors i qualsevol agent educatiu. Per a facilitar l'assistència a les activitats formatives, el projecte compta amb servei de "ludoteca" infantil.

La conferència inaugural d'esta Escola de Famílies serà a càrrec de Sonia Cervantes, psicòloga del programa de televisió Hermano Major i autora del llibre Vivir con un adolescente. Serà este dijous dia 19, a les 18.30 hores, i parlarà d'assetjament escolar, un fenomen cada vegada de major actualitat que dinamita l'estabilitat de la persona que ho pateix i que pot derivar en terribles conseqüències. Cervantes centrarà la seua conferència en la necessitat d'una bona prevenció i una major consciència social per a abordar el problema.

Cada mes, La Fàbrica acollirà una activitat formativa sobre un tema concret. La metodologia que seguirà esta Escola de Famílies es basa en l'aprenentatge col·laboratiu, per la qual cosa la intenció del Consistori és que els assistents aprenguen de la teoria, però també de l'experiència d'uns altres, positives com a negatives. L'objectiu, ajudar a les famílies a millorar les relacions i la comunicació amb els menors de la casa.

El projecte està coordinat per diverses regidories (Educació, Joventut, Infància i Benestar Social) i compta amb el suport dels professionals de la UPCCA (Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de Mislata), el SEAFI (Servei Especialitzat d'Atenció a les Famílies) i el Gabinet Psicopedagògic Municipal.

Destacats