Mislata forma durant un any a 20 veïns aturats i els paga un salari mentre aprenen

Els dos tallers d’ocupació que l’Ajuntament impartirà enguany són de sistemes microinformàtics i activitats administratives en la relació amb el client

Guardar

taller-de-empleo-admin-system-mislata-1
taller-de-empleo-admin-system-mislata-1

Un grup de 20 veïns i veïnes de Mislata han començat 2017 de la millor manera possible. La regidoria de Promoció Econòmica, a través de la seua Agència de Desenvolupament Local, ha engegat dos tallers d'ocupació remunerats per a formar a persones aturades i amb escassa preparació. Esta iniciativa municipal, subvencionada per la Generalitat, permetrà als 20 alumnes aprendre dues professions molt demandades en el mercat laboral i rebre un salari durant els dotze mesos que dura la formació. Els títols dels tallers són "Tècnic de sistemes microinformàtics" i "Activitats administratives en la relació amb el client".

Després de la convocatòria pública i la selecció dels alumnes/treballadors per part del Servef, la formació teòrica de tots dos cursos va començar fa uns dies. I en el primer dia de classe els alumnes van rebre la visita de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Promoció Econòmica, Alfredo Catalá, per a felicitar-los i animar-los a aprofitar al màxim els tallers que tenen per davant. L'alcalde assegura que la creació d'ocupació és una de les grans prioritats del seu govern i explica que estos tallers són "una oportunitat magnífica per a molts veïns perquè milloren la seua ocupabilitat, perquè reben un salari mentre es formen i, sobretot, perquè tenen davant si una oportunitat per a llaurar-se un futur millor".

Les 20 places remunerades no són l'únic benefici directe que reporten estos tallers a la ciutadania de Mislata, ja que a més dels alumnes, l'Ajuntament ha creat cinc noves ocupacions amb la contractació dels professionals que s'encarregaran de la formació. Així, l'Ajuntament ha contractat a cinc persones per a cobrir les places de director del taller d'ocupació, professor d'informàtica, professor d'administratiu, professor de suport/anglés i un auxiliar administratiu.

Destacats