Mislata estrena el Punt de Trobada Familiar per a garantir els drets de la infància

Guardar

Punto de Encuentro Familiar mislata
Punto de Encuentro Familiar mislata

Mislata forma part de la xarxa de Punts de Trobada Familiar (PEF), un servei que presta la Conselleria de Polítiques Inclusives d'atenció professional especialitzada per a facilitar que xiquets, xiquetes i adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar.

En el punt de Mislata s'atenen tant famílies de la mateixa ciutat com d'altres municipis de la comarca. Amb la finalitat de millorar les instal·lacions i poder donar una millor atenció als casos actuals, fa uns mesos es va traslladar el PEF situat en Maestro Palau a una nova ubicació en la qual els i les menors pogueren tindre espais oberts, com és el parc situat al costat del nou centre situat en la plaça Visentica la Serrana, i aules més àmplies en les quals poder realitzar activitats d'oci en família.

La Directora General d'Infància, Rosa Molero, acompanyada del regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, juntament amb el regidor de Vila-real Álvaro Escorihuela, han visitat les noves instal·lacions que ofereixen dues aules àmplies per a poder realitzar diferents tallers amb els i les menors, així com despatxos per als diferents professionals que formen el servei. La visita ha servit també per a posar com a exemple aquestes noves instal·lacions i que servisquen de referència per a futurs punts de trobada en altres municipis.

D'aquesta manera, com afirma Moreno, "l'Ajuntament de Mislata ha volgut millorar les condicions en les quals es trobava el PEF condicionant-lo a la situació actual de pandèmia amb espais més amplis i convertint les seues instal·lacions en referent per a altres ajuntaments".

Per part seua, la Directora General Rosa Molero afirmava que "el treball que es realitza des de Serveis Socials de Mislata és tot un referent a nivell autonòmic; aquest servei per a protegir els drets de la infància és un clar exemple del compromís del consistori amb les polítiques socials, com també així ho han demostrat durant els moments més durs de la pandèmia, estant sempre al costat de les persones més vulnerables".

La regidoria de Benestar Social està millorant les instal·lacions municipals que posseeix. Mostra d'això són aquesta reubicació i millora del PEF o el nou centre de Serveis Socials que en breu obrirà les seues portes en Camí Vell de Xirivilla. L'aposta de l'Ajuntament a millorar les seues instal·lacions s'està duent a terme de manera gradual, amb l'única fi de donar un millor i adequat servei a tota la ciutadania de Mislata.

Destacats