Mislata celebra el "Mes del Valencià"

La regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mislata ha preparat un gran programa d’activitats a fi de promocionar l’ús de la nostra llengua en la ciutadania

Guardar

mes del valencia
mes del valencia

Setembre es presenta com el mes clau per a la promoció del valencià en la localitat de Mislata. Precisament, dimecres passat es va donar obertura a la inscripció per a la campanya Voluntariat pel Valencià, amb la qual es preveu que els participants aprenguen sobre la nostra llengua de forma pedagògica mitjançant converses i tallers entre les persones valencianoparlants que conformen el voluntariat i els participants inscrits.

'L'obra escènica "Com el pa a l'alcavor" doblegarà les seues funcions per a congregar als més de 500 estudiants d'ESO dels diferents instituts de Mislata'.

La regidora de Promoció del Valencià de Mislata, Ana Martín Julián, explica que aquesta és "una iniciativa municipal per a conformar parelles lingüístiques i fer de l'aprenentatge o la millora del parla alguna cosa molt més amè i entretingut". D'aquesta forma, aquest programa presenta una programació plena d'esdeveniments que resulten atractius i que promouen l'ús i aprenentatge del valencià. Entre ells, les activitats estrella recauen en dues representacions teatrals, la primera, que tindrà lloc el 20 de setembre, serà una original combinació de les poesies de Vicent Andrés Estellés amb trucs de màgia, titulada "Com el pa a l'alcavor". La segona obra serà "Nosaltres no som de telefonar-nos", comèdia en la qual les actrius Maribel Casany i Esther Ayuso ompliran l'escenari amb el seu humor, el qual, a més de fer riure, pretén conscienciar sobre la igualtat de gènere.

Són moltes i variades les activitats que se sumen al catàleg del Mes del Valencià. A més de les teatrals, altres activitats que ressalten són el Dia Europeu de les Llengües, una campanya que farà de la llengua alguna cosa visible repartint marcapàgines amb cites d'autors valencians en els instituts. A més, l'exposició Misteris Assumpcionistes completarà el programa cultural. L'exposició es localitzarà en el Centre Jove El Mercat, i narrarà la transcendència de les celebracions valencianes, com per exemple la del Misteri d'Elx, tot açò coordinat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Destacats