La Biennal de Mislata ‘Miquel Navarro’ premiarà deu projectes per crear un recorregut artístic urbà

Guardar

Escultura Almassil, de Miquel Navarro
Escultura Almassil, de Miquel Navarro

Després de la labor realitzada pel consistori en anteriors etapes, l'actual govern municipal recupera la iniciativa amb un altre format. Ara, la Biennal de Mislata Miquel Navarro premiarà amb 1.500 euros fins a 10 projectes artístics d'entre tots els que es presenten. El termini d'inscripció i presentació d'idees s'inicia la setmana vinent fins al 25 de setembre a través de la web municipal.

Segons explica la regidora de Cultura, Pepi Luján, “recuperant aquesta iniciativa estem ajudant a incentivar i promocionar el treball d'artistes emergents, o artistes visuals en actiu; aconseguirem així omplir els nostres carrers d'art representatiu de les últimes tendències artístiques i apropar la cultura a tot el públic”.

La Biennal de Mislata portarà el nom de Miquel Navarro per primera vegada. I a més l'artista, fill predilecte de la ciutat, serà protagonista d'excepció, apadrinant el projecte i formant part del jurat de selecció de projectes. D'aquest jurat també formaran part referents de l'art contemporani com José Luis Clemente, Maribel Domenech, David Armengol i Alba Braça. Aquesta última, a més, ha estat designada com a comissària per exercir les funcions de coordinació del certamen.

El recorregut expositiu urbà s'iniciarà entorn de la imponent escultura L’Almassil de la Plaça Major i acabarà al Centre Sociocultural La Fàbrica, on serà col·locada una instal·lació de Miquel Navarro a propòsit durant les setmanes que dure la Biennal, a la fi de tardor.

En paraules d'Alba Braça, comissària de la Biennal, “la convocatòria està dirigida a seleccionar i premiar projectes d'intervenció en espai públic que tinguen en compte el plantejament de la ciutat i els seus habitants, generadors de situacions de convivència i integració social i que conviden a crear nous models d'espai públic”.

La inauguració de la Biennal de Mislata Miquel Navarro tindrà lloc al novembre. La imatge del certamen ha estat obra de l'estudi Tactelgraphics, un referent en l'àmbit del nou disseny gràfic valencià.

Arxivat a:

Destacats