Igualtat i feminisme al cinema d'estiu de Mislata

La iniciativa de la regidoria de Joventut aposta per un cinema lliure i gratuït i amb una programació sobre polítiques d'igualtat

Guardar

002
002

Igual que en anys anteriors, l'amfiteatre de la Fàbrica es converteix en protagonista del programa d'oci nocturn de Mislata amb la seua programació de cinema a l'aire lliure. No obstant això, a diferència d'edicions anteriors, l'actual ha apostat per un cinema que vetle per les polítiques d'igualtat i per la situació sociològica de la dona. Segons explica Ximo Moreno, regidor de Joventut de Mislata, "la intenció d'enguany ha sigut seleccionar pel·lícules que tinguen com a eix principal la situació de la dona en diversos àmbits de la societat, així com polítiques d'igualtat, de manera que seguim vertebrant el nostre Pla d'Igualtat Municipal amb noves accions".

La cartellera de la present edició del cinema d'estiu ha apostat per títols com "Vaiana", en el qual es mostra una heroïna clarament feminista; "Figures Ocultes", que visibilitza el paper de la dona en àmbits en els quals, històricament, ha tingut molt poc accés, com en la NASA als anys 60, com és el cas de la pel·lícula. O "Un monstre em ve a veure", pel·lícula que va tenir un èxit indiscutible en taquilla en la seua estrena, i que tracta temes delicats com l'assajament escolar i la situació de patir una malaltia terminal.

A més, aquesta aposta per un cinema igualitari i formatiu ha suposat un èxit, en parauler de Ximo Moreno, "equiparable al d'altres edicions". Amb una gran participació ciutadana i un públic compost per gent de totes les edats i famílies que acudeixen en grup a gaudir del seté art en un dels espais més agradables de Mislata.

Destacats