Els escolars de Mislata planten 600 arbres a La Canaleta

Amb motiu del Dia de l'Arbre a Mislata, quasi un millar de xiquets i xiquetes dels centres educatius de la localitat han participat en activitats relacionades amb la lluïta contra el canvi climàtic

Guardar

Día del Árbol Mislata
Día del Árbol Mislata

La regidoria de Medi Ambient al costat de l'empresa pública Nemasa, han organitzat un any més la commemoració del Dia de l'Arbre a Mislata. Aquesta jornada festiva i reivindicativa celebrada al parc de la Canaleta, té com a objectiu conscienciar, durant dos dies consecutius, sobre la importància que tenen els recursos forestals i el respecte cap als arbres.

La jornada començava amb una visita guiada, on els alumnes han pogut descobrir les 27 espècies diferents d'arbratge que existeixen en aquest gran pulmó verd de Mislata. Els xics i xiques estaven molt expectants davant una de les activitats, la plantació massiva d'arbres al parc municipal. En concret, s'han plantat 600 brots de pins, carrasques i freixes en els terrenys contigus al parc, uns exemplars que a mesura que vagen creixent es trasplantaran en els diferents parcs i zones de verds de Mislata.

La lúdica jornada concloïa amb el concurs de dibuix del Dia de l'Arbre que organitza l'Ajuntament en tots els col·legis de la ciutat. Per seté any consecutiu, el concurs busca, a més de conscienciar en matèria mediambiental, seleccionar les imatges que formaran part d'una campanya de conscienciació que eixirà al carrer del 31 de gener al 17 de febrer, ocupant els suports municipals instal·lats en la via pública. Any rere any, la qualitat i la implicació dels alumnes van en augment, que en aquesta ocasió havia de presentar els seus murals inspirats el lema "Frenant el Canvi Climàtic".

A l'acte han acudit la vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient, Mª Luisa Martínez Mora, juntament amb Pepi Luján, regidora de Cultura i Lola Hortelano, regidora d'Infància. Martínez Mora ha volgut destacar la importància d'"educar des d'edats primerenques als més xicotets en la cura i el respecte pel medi ambient, ja que és fonamental en la seua educació. Prenen consciència de la importància d'això i la transmeten en les seues pròpies cases i a les seues famílies".

El concurs va dirigit a l'alumnat de 3r i 4t de primària de tots els col·legis, i cadascuna de les classes presenta la seua proposta davant un jurat que tria als guanyadors, un per jornada. D'entre els participants en la primera d'elles, el guanyador ha sigut el mural de la classe de 4t del Col·legi Almassil. I és que, a part de l'exposició dels murals premiats en el mobiliari urbà, les dues classes guanyadores reben un premi en metàl·lic de 200 euros per a destinar-lo a material escolar adquirit en els comerços de Mislata.

Arxivat a:

Destacats