Els corresponsals juvenils de Mislata traslladen les inquietuds de la joventut a l'Ajuntament

Mislata compta amb una xarxa de col·laboradors entre l'alumnat de Secundària que difon els recursos municipals i trasllada al govern municipal les propostes dels seus companys i companyes d'institut

Guardar

mg-9359
mg-9359

Una de les eines que millors resultats ha donat al llarg dels anys per a fomentar la participació ciutadana ha sigut la xarxa de corresponsals juvenils. Un nexe d'unió entre l'Ajuntament de Mislata i la joventut del municipi. Com cada any, un grup d'11 joves d'entre 14 i 18 anys, dels instituts de Secundària de Mislata, treballen braç a braç amb l'Ajuntament per a donar a conéixer els recursos municipals i fer arribar a la regidoria de Joventut les opinions, suggeriments i idees de la resta de joves de la ciutat.

Un canal de comunicació que, segons el regidor de Joventut, Martín Pérez Leal, funciona en doble direcció, "ja que ens permet que tota la informació de les activitats i labors que duem a terme en els diferents centres juvenils de Mislata arribe als joves, però també ens permet conéixer les seues opinions, les seues inquietuds, les seues preocupacions i aquells temes que més els interessen".

Els corresponsals juvenils són els encarregats d'informar i difondre, en els seus diferents instituts, l'àmplia oferta de programes i activitats dirigides als joves que existeixen a Mislata. Tallers, cursos, beques, viatges, programes per al foment de l'ocupació, d'accés a l'habitatge o activitats de prevenció i conscienciació són algunes de les moltes campanyes que la Regidoria de Joventut posa a la disposició dels joves del municipi. Una col·laboracióque és "tot un luxe. No hi ha millor equip d'informació que els corresponsals juvenils. El boca a boca entre ells i elles és la millor manera de garantir que la informació arriba als seus destinataris", apuntava Pérez Leal.

Arran dels excel·lents resultats, l'Ajuntament ha assegurat que continuarà apostant per este programa de cara a fomentar la dinamització juvenil, la participació dels joves en el municipi, impulsar l'oci i temps lliure sa i promoure la inclusió de la joventut en el món de la Cultura.

Destacats