El Pla Social d'Ocupació de Mislata dona una nova oportunitat laboral a 50 persones del municipi

Guardar

mislata
mislata

L'Ajuntament de Mislata, ha posat en marxa una nova edició del seu Pla Social d'Ocupació Municipal, un programa que ofereix a 50 persones beneficiàries una nova oportunitat d'ocupar un lloc de treball. Les persones seleccionades han signat un contracte laboral de 3 mesos i cobriran necessitats del municipi en la prestació de serveis, adscrits a l'empresa pública Nemasa, com la millora de l'espai públic i les seues instal·lacions, manteniment del mobiliari urbà, jardineria i tasques de desbrossament de solars, labors auxiliars de neteja i de pintura, i manteniment de les zones per a mascotes. A més, enguany, com no podia ser d'una altra manera, un grup de les persones emprades formaran una patrulla Covid, actuant concretament com a agents col·laboradors en tasques per a detenir l'expansió de la pandèmia, com per exemple en la cura i desinfecció de les àrees de jocs infantils i biosaludables o en el control d'aforaments dels esdeveniments que puguen desenvolupar-se.

D'igual manera que en anteriors edicions, els 50 llocs de treball s'han ramificat per edats. De manera que, uns llocs s'han destinat a ciutadans d'entre 16 a 29 anys, uns altres per a l'edat de 30 a 44 anys, i la resta per a majors de 45; a més, s'han destinat altres llocs a persones amb diversitat funcional. Les bases i el llistat de beneficiaris i beneficiàries les ha confeccionades l'ADL, atenent criteris totalment objectius i d'índole social.

L'alcalde, Carlos F. Bielsa, al costat del regidor d'Ocupació, Alfredo Catalá, la regidora de Medi Ambient, Mercedes Caballero, i el gerent de Nemasa, Fernando Díaz, van donar la benvinguda als nous treballadors i treballadores que ja han iniciat la feina de casa.

Bielsa ha recalcat la importància d'aquests plans d'ocupació "per a donar oportunitats i generar esperança a aquelles persones que necessiten l'ajuda de l'administració per a tirar avant". Aquest programa, afig, "no sols servirà a més per a millorar la formació i l'ocupabilitat de les persones beneficiàries, sinó també perquè, amb la seua ajuda, la nostra ciutat estiga millor cuidada, més ben mantinguda i més bonica".

Amb projectes com aquest, de contractació directa per a ajudar a la inserció laboral, l'Ajuntament de Mislata s'ha convertit des de fa uns anys en el principal motor de creació d'ocupació de la ciutat. En total, al cap de l'any, si sumem també totes les persones que reben algun tipus de formació o taller de millora d'ocupació per part de l'Agència de Desenvolupament Local, més de mig miler de persones es veuen beneficiades de programes dirigits a permetre una millora d'oportunitats laborals.

"Les Administracions Públiques i la política han de ser un instrument útil per a canviar i millorar la vida de les persones; hem d'estar al costat de la gent que més el necessita, sobretot en moments de màxima dificultat com el que estem travessant a causa de la pandèmia, i aquest Pla Social d'Ocupació és un bon exemple d'això", conclou Bielsa.

Destacats