El "lightpainting" arriba a la Fàbrica per a innovar en tècniques de pedagogia infantil

La nova aposta formativa de la regidoria d’Educació i el CEFIRE de la Generalitat ofereix als professors una nova eina per a millorar l’educació a través de la pintura amb llum

Guardar

lightpainting La Fábrica
lightpainting La Fábrica

La regidora d'Educació de Mislata, Ana María Julián, i la directora d'infantil del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE), Isabel López Albors, van presentar en el Centre Sociocultural La Fàbrica les jornades formatives a Mislata de "Lightpainting", dirigides a professorat d'educació Infantil. Es tracta d'una docència experimental que ajudarà a impartir coneixements artístics a través del dibuix i de l'art. Aquesta nova tècnica, que fins ara solament s'havia emprat en projectes fotogràfics, podria servir per a millorar la formació creativa en xiquets i xiquetes de fins a 6 anys.

Mitjançant esta innovadora eina pedagògica, per a la regidora Ana María Julián, "s'engega un nou mecanisme per als professors, amb la possibilitat d'ampliar els seus coneixements, i que redundarà posteriorment en una millor educació dels nostres xiquets i xiquetes". A més de conéixer estes noves tècniques, els cursos de formació de CEFIRE permeten també als mestres certificar la seua formació contínua.

A la sessió de presentació van assistir diferents professors d'educació infantil del municipi, que tindran l'oportunitat d'implantar este projecte mitjançant tres cursos entre març i juny: ""Lighpainting i educació artística", "Pedagogia i arquitectura i "Pedagogia de la llum". Totes estes jornades s'impartiran en La Fàbrica, que en poc temps s'ha convertit un referent educatiu i de participació social de Mislata.

Lightpainting?

Què és el lighpainting? És una tècnica fotogràfica que consisteix a fer dibuixos i figures amb la llum a través d'un maneig del temps d'obturació de la càmera. L'objectiu és aconseguir que els accessoris (plantilles, trípodes, llanternes), el moviment, l'aire, la il·luminació del lloc i el flaix del dispositiu es reunisquen i donen com a resultat una fotografia plena de color.

Amb cursos disponibles per a inscripció en el lloc web del Cefire, enguany també s'ha pensat una formació enfocada concretament en la pràctica. Aprendre ciència i art mitjançant l'arquitectura de les ciutats i pobles de València, o física per mitjà de la comprensió i el profit de la llum com a element de la naturalesa són algunes de les temàtiques centrals dels cursos que s'oferiran.

Així, Mislata és un exemple per a la ciutadania, els col·legis i, en fi, els docents i alumnes valencians i valencianes que necessiten una estimulació més enllà del convencional per a aconseguir educar, però també educar-se.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Arxivat a:

Destacats