Marzà: "700 alumnes de l'Horta Sud han eixit ja de barracons i altres 600 estan a punt de fer-ho"

Guardar

marza_barracones
marza_barracones

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que, "des que governa el Botànic", uns 700 alumnes de l'Horta Sud "han eixit ja de barracons i altres 600 són a punt de fer-ho".

Així ho ha afirmat el titular d'Educació de l'Executiu valencià, que aquest dimarts ha visitat el CEE L'Encarnació de Torrent (València), un dels set centres de nova construcció que s'han obert aquest curs "i que han permès a més de 2.000 alumnes i alumnes valencians comptar amb aules dignes".

El conseller ha estat acompanyat pels directors generals d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés, així com per l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, i per membres de la corporació municipal.

Marzà ha visitat l'aula d'Infantil, on treballen el projecte 'El moviment porta al pensament', i ha pogut conèixer de primera mà el treball que es realitza en el gimnàs fisioterapéutico i l'aula de música.

A més, ha conegut de primera mà el projecte de Secundària 'L'hort en l'escola' i ha participat en el programa de ràdio que duu a terme l'alumnat de Transició a la Vida Adulta (TVA), que té entre 17 i 21 anys. També ha conegut l'experiència sobre l'accessibilitat cognitiva que es desenvolupa en Primària.

Segons el conseller Marzà, "la inclusió educativa està en el centre de la gestió educativa valenciana i L'Encarnació és un exemple a seguir". "Cada alumne té unes necessitats educatives i per açò hem anat augmentant el nombre de personal i docents especialitzats per a dur a terme l'atenció a cada cas. La qualitat de l'educació inclusiva també va lligada al fet que l'alumnat dispose de recursos i infraestructures dignes. Per fi els més de 100 alumnes de l'Encarnació ja compten amb un nou centre educatiu", ha asseverat.

Les obres de construcció del CEE L'Encarnació corresponen a una inversió de 4,8 milions d'euros per part d'Educació de la Generalitat. "Les noves instal·lacions posen fi a 14 anys de precarietat i falta d'espais en un col·legi que acumulava des de 2005 barracons en el pati per falta de planificació l'anterior Administració educativa. Els 131 alumnes amb diversitat funcional i també els 45 docents i el personal especialista de suport, expliquen ja amb unes infraestructures escolars dignes", ha recalcat el conseller.

El nou CEE L'Encarnació va obrir les seues portes el passat 9 de setembre amb una capacitat de 150 places escolars i 21 aules, diversos espais complementaris, zones d'estimulació sensorial, un menjador per a 150 alumnes i una sala multiusos. Concretament disposa de 8 aules de 3 a 8 anys, 6 aules de 9 a 16 anys, 5 aules de 17 a 21 anys i 2 aules d'iniciació professional.

El màxim responsable d'Educació de la Generalitat també s'ha referit a les diferents actuacions realitzades i que s'estan duent a terme en matèria d'infraestructures escolars a L'Horta Sud.

En aquest sentit, Marzà ha comentat: "Des que governa el Botànic, el ritme de millores d'infraestructures ha augmentat exponencialment: el que nosaltres fem en un any, amb antics governs es tardava tota una legislatura. I ens agradaria anar encara molt més ràpid, no ens conformem".

A més del CEE L'Encarnació, el Govern del Botànic ha construït dos nous centres educatius, el CEIP Rosa Serrano de Paiporta i l'IES Ramon Muntaner de Xirivella, a part de millores en altres centres educatius de la comarca.

Marzà ha recordat que "aquestes actuacions han permès que 700 alumnes hagen eixit ja de barracons en la comarca", i ha afegit que "tenim altres dos col·legis en construcció ara mateix i els seus alumnes tindran aules dignes també el pròxim curs: el CEIP El Rajolar d'Aldaia i el CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs. Açò suposarà sumar més de 600 alumnes que són a punt d'eixir de barracons".

"PROMESES" ENFRONT DE "FETS"

En aquesta línia, el conseller d'Educació ha assenyalat que "la diferència és suficientment clara pel que fa a governs anteriors al Botànic". "Mentre que uns feien promeses sense tenir ni els plans fets i posant a l'alumnat en barracons de forma indefinida, nosaltres planifiquem i complim. Mentre que uns volien tancar col·legis com el CEIP Ciutat de Cremona, nosaltres estem construint un nou col·legi per al seu alumnat", ha dit.

Durant la visita també s'ha explicitat el funcionament del pla Edificant, mitjançant el qual Educació de la Generalitat i els ajuntaments col·laboren conjuntament per a agilitar les millores en infraestructures escolars.

D'una banda, Educació adjudica els fons econòmics necessaris i els ajuntaments realitzen les tramitacions de les obres. El conseller Vicent Marzà ha explicat que "en aquests moments ja hi ha adjudicats 55,8 milions d'euros per a realitzar actuacions en 55 centres educatius de 16 municipis de la comarca". D'aquestes actuacions, ha detallat, 10 corresponen a la construcció de nous centres educatius.

Específicament a Torrent, mitjançant el pla Edificant, Educació de la Generalitat ja ha adjudicat 1,8 milions d'euros d'inversió per a millores en 9 centres educatius. El consistori ha executat la gran majoria d'aquestes obres.

A més, s'està treballant amb l'Ajuntament de Torrent en una segona fase del pla Edificant, que inclou la millora de l'eficiència energètica i la rehabilitació d'espais d'11 centres educatius i la construcció i ampliació d'altres dos col·legis, el CEIP Sant Pasqual i el CEIP Lope de Vega.

Arxivat a:

Destacats