Manises recorda els seus veïns morts als camps de concentració nazis

L'Ajuntament ha anunciat que està fent gestions en la commemoració del dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust

Guardar

Cementeri Manises
Cementeri Manises

L’Ajuntament de Manises a través de la seua Regidoria de Memòria Històricaha anunciat hui que s’estan realitzant les gestions pertinents davant de la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica perquè cedisca al consistori els dos taulells dedicats a les víctimes maniseres dels camps de concentració nazis.

“La idea és retre un xicotet homenatge als dos veïns que perderen la vida en 1941 i 1942 i reafirmar-nos en els valors democràtics, perquè una barbàrie com la deportació i mort als camps de concentració per motius de raça, religió o ideologia no torne a passar”, ha afirmat el regidor de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM- Compromís).

Els dos manisers que perderen la vida són Rafael García Gimeno (Manises 21-10-1910 Gusen. Mauthausen 15-1-1942) i Francisco Cases Escobar (Manises 15-9-1913. Castell de Hartheim. Alkoven 24-9-1941) tots dos morts en camps de concentració d’Àustria.

D’altra banda, l’Ajuntament de Manises també estudia la possibilitat d’instal·lar pròximament els esmentats taulells, amb els noms de les víctimes de Manises, en el cementeri municipal amb la finalitat d’honrar-los a la seua localitat natal.

Arxivat a:

Destacats