Manises reclama a la Generalitat que torne a implantar el servei de pediatria en Xiprerets

Guardar

2019 10 03 Xiprerets
2019 10 03 Xiprerets

L’Ajuntament de Manises ha reclamat a l’empresa concessionària de l’àrea de salut (Hospital de Manises) la decisió presa aquesta setmana que deixa sense servei de pediatria al centre de salut de Xiprerets situat a la zona de l’Alameda de Manises.

Fins a l’actualitat el centre de salut de Manises comptava amb 4 metges destinats a pediatria i l’ambulatori de Xiprerets disposava de dos metges que donaven aquest servei al centre.

L’empresa gestora del personal sanitari dels centres de salut ha decidit que Manises devia cedir un pediatra a Quart de Poblet ja que la seua situació, quant al personal mèdic, estava al límit. Aquest metge ha sigut traslladat del centre de Xiprerets i l’empresa gestora ha decidit enviar a l’altre pediatra restant a l’ambulatori del centre de la ciutat, contant aquest centre, com a conseqüència, amb 5 pediatres en total i deixant així la zona d’Alameda i els seus voltants sense servei de medicina infantil.

“Concretament a aquesta zona de Manises viuen moltes famílies amb xiquets i xiquetes i, per tant, no es pot deixar sense aquest servei essencial”, ha destacat l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis.

L’Ajuntament de Manises ja ha presentat les corresponents queixes a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública així com a la gerència de l’Hospital de Manises, qui és la responsable directa d’aquests canvis. És una determinació que es pren sense consultar els pobles afectats per aquesta mesura i, a més a més, s’ha reclamat també que la situació torne a la normalitat als nostres centres de salut.

D’altra banda, l’Ajuntament de Manises ha exigit la imminent convocatòria del Consell de Salut de l’àrea per tractar aquesta política sanitària actual que tant ens afecta.

Destacats