Manises presenta la campanya “Voreres sense sorpreses”

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania sobre la responsabilitat de tindre un animal de companyia

Guardar

2019 03 04 Presentació Voreres sense sorpreses
2019 03 04 Presentació Voreres sense sorpreses

S’ha presentat, a la Casa de la Cultura, la campanya “Voreres sense sorpreses”, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Manises, a través de la regidoria de Salut Pública, i la Policia Local de Manises amb la intenció de conscienciar a la ciutadania sobre la responsabilitat que implica tindre un animal de companyia.

Després de l’aprovació de l’ordenança municipal sobre la protecció i tinença d’animals de companyia del 28 de novembre de 2017, l’Ajuntament de Manises va decidir prendre acció amb la realització d’una campanya de conscienciació ciutadana a través de diferents activitats per tal d’assegurar una convivència en harmonia, facilitar solucions i informar sobre la regulació vigent i les sancions que segueixen a la infracció d’aquesta.

Un dels objectius d’aquesta campanya és conscienciar de la responsabilitat que significa la tinença d’un animal de companyia i, més concretament, d’un gos. «Sóc un gos, no em faces quedar com un porc» comunica la obligació cívica de les persones que tenen gossos i les anima a fer-se càrrec d’allò que les seus mascotes no poden.

«Voreres sense sorpreses» anima a la pràctica d’un poble net, ja que les deposicions abandonades sense control són focus de transmissió de malalties infeccioses que poden afectar les persones o provocar danys per caigudes a causa de possibles relliscades. Segons paraules de la regidora de Salut Pública, Mª Irene Camps, «els excrements que no són retirats de la via pública i les miccions que no son diluïdes presenten un greu problema higienicosanitari, econòmic i mediambiental, a banda de ser causa de freqüents conflictes veïnals, per això és important que la gent siga responsable».

Segons paraules de l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis «aquesta campanya és enormement necessària perquè es tracta d’una qüestió que afecta a tota la ciutadania i és important conscienciar sobre la responsabilitat cívica i l’empatia, ja que a cap persona li agrada caminar pels carrers del seu municipi i trobar-se amb una sorpresa tan desagradable».

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, José Manuel Ortiz, ha afirmat que la Policia Local «col·laborarà tot el possible en el control del compliment de la normativa, a través de sancions, per a garantir el bon estat dels carrers del municipi”.

Aquesta campanya es diferencia d’altres per la seua continuïtat, ja que està dissenyada per tal que tinga una durada d’un any amb la realització intermitent de diferents accions informatives en diferents punts del municipi, així com en les xarxes socials i altres canals oficials de l’Ajuntament de Manises.

Arxivat a:

Destacats