Manises premia les millors obres ceràmiques en la seua XIV Biennal Internacional

L'exposició amb les 52 obres elegides es pot visitar en el Museu de la Ceràmica de Manises

Guardar

Manises premia les millors obres ceràmiques en la seua XIV Biennal Internacional

Un any més, Manises celebra la seua Biennal Internacional de la Ceràmica. En aquest cas, han sigut 193 participants de 40 països diferents els que han presentat les seues obres. Finalment, han sigut 52 creacions en ceràmica les que han sigut triades per a ser exposades a la Sala d'Exposicions dels Filtres.

Divendres passat 8 de novembre va tindre lloc la presentació d'aquesta edició, a més de la inauguració de l'exposició i el lliurament de premis als artistes guardonats. El regidor de Cultura de la localitat, Xavier Morant, va estar present, ressaltant la qualitat i el nivell cada any superior de la Biennal, un esdeveniment que tracta deposar en valor a la ceràmica com a material artístic. Moltes vegades, ha explicat l'edil, les peces fabricades amb aquest material són considerades "un art menor", així que aquest esdeveniment treballa perquè aquesta percepció errònia canvie.

Per part seua, Sara Blanes ha donat a conéixer a les guanyadores i el guanyador d'aquesta edició, com a coordinadora de la Biennal Internacional de la Ceràmica de Manises. Ha expressat que aquest esdeveniment tracta de posar en valor la ceràmica dins de l'art. També, ha explicat a València Extra que una prova del nivell cada vegada major de les obres presentades és que en aquesta ocasió s'han atorgat fins a quatre Esments d'Honor.

Premis de la XIV Biennal de Manises

La de 2019, ja és la quarta edició en la qual s'atorguen premis en dues categories diferents: art i disseny de producte. En el cas d'art, s'han donat tres premis. El primer premi, President de la Generalitat, ha sigut per a l'artista basca Uxue López, amb la seua obra "Tocador nº 7", sobre la idea del canvi i la multipossibilitat. El segon premi, Diputació de València, per a l'obra "Cabane" de Geneviève Meylan i el tercer, també Premi Ciutat de Vénissieux, per a l'artista turc Emre Can i l'obra "Breakfast in the Middle East".

Per part seua, es va entregar també un premi al millor disseny de producte, que va ser per a l'obra "Camí a Menjar" de l'artista Carie Oltmann. En aquest cas, es tracta d'una vaixella funcional, basada en la idea d'un camí de pedres, que pretén afavorir la conversa i el contacte visual entre els comensals, en una societat més pendent de les noves tecnologies.

Els Esments d'Honor també van tindre el seu reconeixement en el lliurament de premis del passat divendres, amb les quatre obres premiades: "You Have Been Served", de Iva Brkic; "The Dream Life of the Nymphs" de Valérie Ceulemans; "Wanderer" de Mehtap Morkoç; i "Cuerpo Desnudo 1 - Serie Process" d'Edel Rzepka.

Aquesta mostra internacional de Ceràmica romandrà oberta al públic fins al pròxim 29 de febrer de 2020, i des de Manises, conviden a tothom al fet que participe en les diverses activitats que s'engloben en la XIV edició de la Biennal Internacional de Manises.

Destacats