Manises celebra la seua XIV Biennal Internacional de Ceràmica

Guardar

Bienal Internacional Cerámica
Bienal Internacional Cerámica

Un any més Manises celebra la seua Biennal Internacional de la Ceràmica amb 193 participants de 40 països diferents d'entre els quals s'han triat 52 afortunats que tindran l'oportunitat d'exposar les seues creacions de ceràmica contemporània.

El passat dia 8 de novembre va tindre lloc la inauguració d'aquesta mostra internacional que estarà exposada fins al 29 de febrer de 2020.

Durant els dies anteriors i posteriors a la inauguració d'aquest certamen, es van realitzar de forma paral·lela una sèrie d'activitats entre les quals cal destacar conferències, xarrades i diverses màster class sempre al voltant del món de la ceràmica amb artistes nacionals i internacionals. Aquest any s’ha comptat amb l’exposició de l’obra «Paisajes de sobremesa» de l’artista Ángel Garraza de la que es podrà gaudir fins al 29 de febrer de 2020 a la sala d’exposicions del MUMAF. També es van inaugurar les dues exposicions dels guanyadors de l'edició anterior de la Biennal de Ceràmica. La primera és l’exposició de l'obra més recent de Pablo Bellot, guardonat en la categoria d'art l’any 2017, que estarà a la Casa de Cultura de Manises fins al 29 de febrer de 2020. Les creacions dels guanyadors del premi de disseny l’any 2017, Colectivo CSC, estan exposades al Museu de Ceràmica de Manises i es podrà visitar també fins al 29 de febrer de 2020.

Aquest any la guanyadora del premi President de la Generalitat Valenciana dotat amb 5.000€ ha estat Uxue López Iruretagoyena amb la seua obra «Toador Nº7». Geneviève Meylan ha obtingut el premi Diputació de València, la dotació del qual és de 3.000€, amb la seua creació «Cabane», i el treball de l'artista Emre Can, «The breakfast in the Middle East», ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Vénissieux, ciutat francesa agermanada amb la nostra ciutat, amb un import de 1.800€. El premi Disseny de Producte Ciutat de Manises amb una dotació econòmica de 3.000€, ha sigut entregat a Carie Oltmann per la seua obra «Camino a comer».

A més, la ciutat de Montelupo Fiorentino, amb la qual Manises està també agermanada, oferirà a Xana Monteiro qui ha partaicipat amb la seua obra «Borderline», la possibilitat de realitzar una residencia artística a la seua ciutat.Finalment, cal destacar els quatre esments d'honor a Iva Brkic per «You have been served», Valerie Ceulemans per «The Dream Life of the Nymphs», Mehtap Morkoç per «Thought of wandere», i Edel Rzepka per “Cuerpo Desnudo 1 – Serie Process”.

Destacats