Manises aprova una moció per a erradicar la violència masclista amb el vot en contra de Vox

Guardar

2019 11 28 Pleno noviembre manises 19
2019 11 28 Pleno noviembre manises 19

El ple ordinari de novembre de l'Ajuntament de Manises, celebrat ahir dijous, va portar el debat de la violència masclista a l'hemicicle municipal, després que la moció en contra de la violència de gènere amb motiu del 25N no rebera el suport del regidor de VOX, Sergio Pastor. És la primera vegada que una moció a favor de la Igualtat de Gènere no queda aprovada per unanimitat i, per tant, no es fa institucional, en el ple municipal de Manises.

En paraules de l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, «lamentem la postura d'aquest grup d'ultradreta, ja que la no condemna d'actes violents, suposa d'alguna manera la seua perpetuació».

"Només maten els assassins, no maten els homes", "el masclisme no mata, maten els assassins", "el mascle no mata", "el que volen vostés és condemnar a l'home per a ser home", van ser algunes de les aberracions que el portaveu de VOX, Sergio Pastor va fer anit. A més, el portaveu de VOX manipula les paraules del tractat d'Istanbul amb la finalitat de menysprear a les víctimes de la violència de gènere, només condemnant «la violència domèstica» ignorant altres tipus de violència masclista que aquest text també recull i que la regidora d'Igualtat, Mª Irene Camps (Podemos) li va recordar en dues ocasions.

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises, Mª Irene Camps (Podemos), ha afirmat contundentment, que «m'entristeix que per primera volta aquesta moció no siga institucional. No consentirem que s'ignoren el conjunt de les violències masclistes que pateixen tantes dones, encara que vosté siga un banderer sol del subgrup de la violència domèstica».

El Partit Popular de Manises, va mostrar una clara postura de suport a la moció. «Tractem d'entendre'ns tots en aquestes qüestions perquè és un tema que està per damunt dels ideals i que han d'aconseguir una solució per a les persones», ha afirmat el portaveu del partit Popular de Manises, Francisco Izquierdo.

Per a la regidora del PSOE Manises, Pilar Molina, "Que el masclisme sí que mata és una cosa que està més que clara. Sabem de sobres que tots els homes no són uns maltractadors i dir el contrari és manipular la informació de manera basta amb la violència de gènere, que no és un tema fútil".

Per part seua, Ciutadans Manises va mostrar el seu suport a la moció del 25N afirmant que no es pot negar «la realitat d'aquesta xacra que està castigant a la societat. Tots hem de remar en el mateix sentit per a acabar amb ella».

Finalment, l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis va concloure: "només per a salvar la vida d'una dona estaria disposat a posar tots els diners que faça falta". També ha afegit que "cal donar suport a totes les iniciatives possibles perquè això s'acabe d'una vegada".

Destacats