L'Hospital de Manises tanca un centre auxiliar per falta de personal

Guardar

Centre auxiliar de Xiprerets
Centre auxiliar de Xiprerets

L'Hospital de Manises ha comunicat a l'Ajuntament el tancament immediat del centre auxiliar de salut Els Xiprerets, només una setmana després d'anunciar que tornava a acollir el servei de Pediatria.

A partir del dilluns 17, el centre estarà tancat i l'atenció sanitària continuarà en el centre de Salut de Manises, centre que ja presenta col·lapse en l'atenció als pacients a causa de la sisena ona de la COVID-19, informa el consistori.

El motiu principal del tancament de Xiprerets és la falta de personal, tant sanitari com d'administració, així com la impossibilitat de contractació de professionals del sector per a cobrir les baixes temporals.

"És lamentable que uns dies després de reprendre el servei de Pediatria es decidisca tancar aquest centre", assenyala el consistori, ja que al seu judici mostra la "poca previsió" per part de l'Hospital de Manises en la gestió del centre.

Des del govern local es mostren assegurances que fa una setmana, quan van obrir el centre amb el servei de Pediatria, "ja sabien que l'anaven a tancar novament, atés que la situació del personal del centre de salut era crítica ja en aquell moment".

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Manises exigeix que "de manera immediata" s'òbriga el centre auxiliar i es restablisca amb tots els serveis.

Cal recordar que la gestió dels centres auxiliars de salut de la localitat depenen "exclusivament" de l'Hospital de Manises, per la qual cosa el consistori subratlla que no és el responsable d'aquesta decisió que "afecta milers de ciutadans".

Arxivat a:

Destacats