L'Hospital de Manises celebra el seu desé aniversari amb llistes d'espera "mínimes"

És un dels primers Departaments que ha constituït una Comissió de Treball contra la Violència de Gènere

Guardar

Hospital de manises
Hospital de manises

L'Hospital de Manises celebra el seu desé aniversari, temps en el qual ha atés a un total 1.364.343 pacients, amb una puntuació de la qualitat dels serveis que presta de 8,26 sobre 10 per part dels pacients i amb una llista d'espera "mínima" que en Intervencions Quirúrgiques és de 28,56 dies i en Consultes de 22,6.

El centre va començar la seua activitat el 21 d'abril de 2009, primer amb Consultes Externes i dues setmanes després amb Urgències i Hospitalització. Des de llavors el Departament de Salut de Manises dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l'hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d'especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats.

Sobre aquest tema, el gerent del Departament de Salut de Manises, el doctor Ricardo Trujillo, ha ressaltat que el centre "s'ha convertit en un referent" per als veïns del Departament per "la qualitat assistencial i la promoció de la salut que s'ha realitzat en aquests anys".

El Departament de Salut de Manises ha dut a terme en aquesta primera dècada de funcionament 3.726.437 consultes externes, ha atés 787.951 urgències d'adults i 190.814 pediàtriques, ha realitzat 86.142 cirurgies CMA i ha atés 14.972 parts. A més, en aquest temps ha dut a terme 118.106 ressonàncies, 177.301 TACs i les 234.134 ecografies.

MÉS SERVEIS I MAJOR COMPLEXITAT

Al llarg d'aquests anys, l'Hospital de Manises ha consolidat la seua cartera de serveis, ampliant-la i oferint tècniques de referència per a augmentar la seua complexitat i capacitat de resolució. Així, ofereix tècniques innovadores com la cirurgia de làser verd, l'ús de la cirurgia laparoscòpica, la cirurgia sense sang, genoll navegat o cirurgia reconstructiva, segons les mateixes fonts.

Trujillo ha destacat que l'Hospital va ser el primer a apostar per la humanització de l'àrea de maternitat, amb habitacions individualitzades, el mètode "pell amb pell", suport a la lactància materna, part natural o la primera Casa de Parts integrada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana.

També ha sigut "pioner" en la creació d'una Unitat de Neurorehabilitació Infantil a Mislata en la qual s'ha atés 1.155 xiquets des de la seua creació, la Unitat de Cirurgia Bariàtrica amb 1.488 intervencions o la recent creació de la Unitat de la Música i les Arts Escèniques per a oferir un servei multidisciplinari als professionals de la música de la Comunitat Valenciana.

Entre els serveis de l'Hospital també cal destacar la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal que ha apostat per la proximitat i la interacció permanent amb el pacient a través d'una App pròpia o la creació d'un blog.

Per part seua, en l'àrea de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, s'han atés 37.153 pacients i s'han realitzat 7.505 operacions de pròtesis de genoll i 2.780 cirurgies de raquis. També ha sigut pioner amb la Unitat de Cirurgia Sense Sang on ha efectuat 926 intervencions. El servei d'Oftalmologia ha realitzat 21.892 operacions de cataractes.

L'Hospital de Manises és el centre sanitari públic amb més àrees acreditades per diferents normes de qualitat segons el Registre Autonòmic de Certificacions en Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, han assenyalat.

L'activitat del Departament de Salut de Manises també ha sigut reconeguda amb el Premi Expansió a la Innovació en Recursos Humans, les nominacions als premis Best In Class 2019 o l'informe de reputació sanitària COMPRE que ha situat a l'Hospital de Manises entre els 25 principals centres hospitalaris espanyols.

Un dels objectius del Departament de Salut de Manises és promocionar els hàbits saludables a través del Programa de Promoció de la Salut en el qual han participat més de 102.000 persones en iniciatives com les Setmanes de la Salut, tallers des de l'àrea d'Atenció Primària o desdejunis saludables entre escolars. Així mateix, és un dels primers departaments que ha constituït una Comissió de Treball contra la Violència de Gènere, un grup integrat per personal multidisciplinari per a la detecció de manera precoç d'aquesta mena de situacions.

FORMACIÓ I DOCÈNCIA

Així mateix, ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals que han participat en més de 5.000 activitats formatives promogudes pel Departament, com el programa Pacient 5 Estreles en el qual professionals assistencials i no assistencials han adquirit habilitats i formació per a potenciar l'atenció centrada en les persones. A més, s'ha posat en marxa un pla de promoció de la salut i hàbits saludables per als professionals del Departament.

El centre també ha rebut a 11.506 alumnes d'universitats, centres de formació professional i altres institucions per a formar-los en les diverses àrees i especialitats sanitàries. En aquesta línia, l'Hospital de Manises ha rebut l'acreditació MIR en les especialitats de Medicina Interna, Pediatria, Radiologia i Medicina de Família i d'EIR en l'àrea de Pediatria.

Destacats