Jesús Borràs s'acosta a la investidura amb "voluntat de mantenir el govern progressista" a Manises

El candidat d'APM-Compromís ha aconseguit sumar un regidor més que les passades eleccions, i necessita dels seus antics socis per a poder governar de forma còmoda

Guardar

Jesús Borràs alcalde manises
Jesús Borràs alcalde manises

"Tenim la voluntat de mantenir el govern progressista". Així es pronunciava, res més començar, l'actual alcalde en funcions de Manises per APM-Compromís. La majoria de veïns i veïnes de la localitat van decidir donar-li la confiança per a seguir al capdavant de l'ajuntament, encara que seguirà amb la necessitat de pactar amb altres forces.

La seua formació ha aconseguit un regidor més fins a arribar a sis. Li fan falta cinc més per a poder governar amb suports i no per ser la llista més votada. Alguna cosa que podria complicar el govern, perquè necessiten el suport de les altres dues forces progressistes; el PSPV amb quatre i Podem amb 2.

Borràs segura que ells volen "pacte" i que han parlat amb les altres dues formacions des dels resultats del 26M. Vol mantenir, això sí, el seu lloc al capdavant durant tota la legislatura: "Ja vaig ser alcalde amb cinc regidors, amb 6 crec que he de tornar a ser-ho". Així, descarta l'opció d'alternar l'alcaldia, com es fa en altres localitats.

En l'oposició de dretes, el PP és l'únic que ha perdut escons. Ha passat de sis a cinc, intercanviant el lloc de primera força amb Borràs. Ha entrat, no obstant això, la ultradreta amb un representant. Per a l'alcaldable, encara que no és una cosa positiva, ressalta que al final "són pocs vots", 893, i que "s'ha quedat prop de no superar la barrera electoral".

En 2015 el candidat d'APM-Compromís va aconseguir l'alcaldia com a segona força del municipi, gràcies al suport -i entrada en el govern- dels 4 regidors del PSPV, els 3 de Podem i els 2 d'EUPV. Les forces progressistes sumaven 14 regidors -enfront de 7-; aquesta legislatura sumen 12.

Borràs creu que aquesta legislatura pot ser clau. Quatre anys per a continuar el treball iniciat, "afermar-lo" i, així, poder tornar a tindre l'oportunitat de ser reelegit en les pròximes eleccions i treballar per Manises.

Destacats