Els treballadors del departament de salut de Manises, en peu de guerra

El Comité d'empresa ha proposat un calendari de mobilitzacions que culminarà amb una vaga general el pròxim mes de Febrer

Guardar

Hospital de manises
Hospital de manises

El departament de salut de Manises viu un dels seus moments més complicats. Segons denuncien des del Comité d'Empresa de l'Hospital de Manises, la situació dels treballadors/as en el departament de salut de Manises gestionat per l'empresa d'assegurances privades Sanitas és "insostenible". Tant que s'han posat en peus de guerra i han anunciat vagues i mobilitzacions per a posar fi a aquesta situació.

En un comunicat, exposen els principals motius pel que s'han posicionat d'aquesta manera: "La precarietat de les condicions laborals (única concessionària sense un conveni propi), el dèficit alarmant de professionals en totes les categories, afectant greument la qualitat assistencial dels pacients i provocant situacions d'estrés laboral i depressió en els treballadors, unit a una falta de previsió i una deixadesa absoluta per part de la Gerència de l'Hospital en aquests anys de pandèmia són els motius principals pels quals els treballadors juntament amb el Comité d'Empresa han dit basta". Aquesta situació ha sigut traslladada als diferents Ajuntaments que formen part del departament, així com a les associacions veïnals, mostrant aquests el seu suport i sumant-se dins de les seues possibilitats a qualsevol iniciativa que sorgisca des del si del Comité d'Empresa.

Per part seua, Sanitas es nega rotundament a asseure's a negociar qualsevol millora amb el Comité d'Empresa malgrat que des de l'inici de la concessió l'any 2009 ha aconseguit beneficis econòmics que reparteix entre els seus inversors. Uns beneficis obtinguts, segons critiquen des del Comité, "a costa de tindre una plantilla estructural sota mínims a la qual esprem sense cap mena de pudor a canvi d'un salari que alguns professionals tenen congelat des de fa 13 anys".

Així, els treballadors de l'Hospital de Manises afirmen que el bon funcionament del Departament es deu "exclusivament a la professionalitat, la companyonia i el lliurament dels treballadors que el formen". El pròxim 27 de gener hi ha un acte de conciliació (TAL) entre el Comité d'Empresa i la Concessionària Sanitas amb la finalitat de promoure l'inici de les negociacions. "Confiem que Sanitas s'assega a dialogar i d'aqueixa forma evitar tant procediments judicials posteriors com en inici de les mobilitzacions", asseguren des del Comité.

Destacats