La Mancomunitat assessorarà als ajuntaments perquè els afectats de l'Horta recuperen els diners de la clàusula sol

Guardar

bielsa-presidente-mancomunitat-horta-sud
bielsa-presidente-mancomunitat-horta-sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud assessorarà els ajuntaments de la comarca per a ajudar al fet que els ciutadans i ciutadanes afectats per la clàusula sol puguen recuperar els diners que els bancs hagen cobrat indegudament. Per a açò, l'entitat comarcal, posarà a la disposició dels 20 consistoris de la comarca a l'equip jurídic que actualment s'encarrega evitar i prevenir els desnonaments en els casos de precarietat econòmica.

La decisió obeeix, segons ha explicat el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, "a la voluntat d'estar al costat de qualsevol col·lectiu ciutadà que patisca una injustícia". "I no és només voluntarisme -afig el President- és que des dels poders públics tenim l'obligació que siga així". El també alcalde de Mislata ha indicat que "el personal tècnic de la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'equip jurídic ja s'han engegat per a contactar amb els ajuntaments i, en funció de les necessitats i disponibilitat de cadascun, prestar la major ajuda possible".

La intenció de l'organisme comarcal és reunir als responsables d'habitatge i consum dels vint ajuntaments de l'Horta Sud per a oferir aquest assessorament i establir els protocols adequats. En aquest cas, al contrari que en els casos de desnonament, l'equip jurídic de la Mancomunitat no atendrà directament als afectats, sinó que donarà suport legal als municipis que sí que decidisquen ajudar als veïns i veïnes afectats per clàusules sol.

Paral·lelament, l'equip jurídic segueix endavant amb el programa pilot d'assessorament directe en matèria de desnonaments. El programa s'ha establit per a un any amb la intenció, va explicar Bielsa, "de valorar el seu funcionament de cara a optimitzar el pròxim exercici tot allò que redunde la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la comarca". Els primers mesos de funcionament han sigut molt satisfactoris a dir de varis dels ajuntaments que utilitzen aquest servei.

Destacats