L'Horta Sud endureix les mesures i diversos municipis demanen confinament perimetral

En el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que se celebrarà demà, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar l’estat d’alarma per a incorporar noves restriccions

Guardar

policia alfafar
policia alfafar

Encara falten dies, i fins i tot alguna setmana, per a començar a doblegar la corba de la tercera ona de la pandèmia. Les festes nadalenques, i les reunions socials que han tingut lloc durant eixos dies, han fet que el nombre de contagis cresca substancialment. Davant aquest panorama, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va decretar noves mesures restrictives, així com el tancament perimetral, fins al 21 de gener, de diversos municipis valencians entre els quals es troben els pobles d'Alfafar, Benetússer, Massanassa, Sedaví i Llocnou de la Corona de l'Horta Sud.

"Només l'esforç comú ens portarà al fet que les mesures que estem duent a terme tinguen efecte i puguem reduir el nombre de contagis en la zona", recordaven des del Centre de Coordinació Intermunicipal. I és que en l'Horta Sud els casos continuen pujant. Tant és així que més municipis han demanat el confinament perimetral a la Generalitat Valenciana. Aquest és el cas de Catarroja o Albal que, divendres passat, arribava a una taxa d'incidència acumulada de 1.141 casos – el que suposa 182 casos actius – i demanava el tancament de tota l'Horta Sud.

No obstant això, Sanitat ha confirmat que no prorrogarà el confinament perimetral més dies perquè "no ha sigut efectiu". De fet, dels 29 municipis confinats en tota la Comunitat Valenciana, només  4 han baixat la seua incidència. Així mateix, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha decretat noves restriccions, com el tancament de l'hostaleria o l'avançament del tancament del comerç, que entraran en vigor el dijous, i romandran durant 14 dies.

A més, han sigut molts els municipis que han endurit les mesures preventives, i han demanat a la ciutadania que s'autoconfine i limite "només a l'imprescindible" les reunions socials i familiars, perquè com ha assenyalat el president de la Generalitat, "el 56% dels contagis es produeixen en l'àmbit domiciliari".

Xirivella, Torrent, Paiporta, Mislata o Alcàsser són alguns dels pobles de l'Horta Sud que ja han anunciat mesures més restrictives com la suspensió de qualsevol activitat cultural o festiva; el tancament d'instal·lacions esportives; tancament de parcs i jardins; o reducció d'aforaments. Així mateix, tots els municipis de l'Horta Sud han apostat per intensificar les tasques de neteja i desinfecció, així com per reforçar el control del compliment de les noves mesures.

Per part seua, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que, demà, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es debatrà si s'amplia l'estat d'alarma, vigent fins al 9 de maig, per a permetre a les comunitats autònomes incorporar noves mesures, com avançar el toc de queda – fins ara el màxim està establit a les 22.00 hores – o el confinament domiciliari. Puig ha confirmat que demanarà avançar el toc de queda per a la Comunitat Valenciana.

Destacats