Els municipis de L'Horta Sud no celebraran festes patronals a l'estiu

Guardar

reunión horta sud
reunión horta sud

Els municipis de la comarca valenciana de L'Horta Sud no celebraran festes patronals durant aquest estiu, encara que estudien fórmules per a poder organitzar algunes activitats en els dies assenyalats amb controls d'accés i distància de seguretat. En tot cas, descarten celebrar festes en format tradicional.

Així ho van acordar aquest dilluns en l'última reunió de la mesa de diàleg Units per L'Horta Sud, informa la mancomunitat en un comunicat.

Encara que aquestes localitats confien que el percentatge de persones vacunades per a l'estiu, quan se celebren la majoria de les festes a la comarca, siga considerable i això puga portar al fet que es relaxen algunes mesures, són conscients que aquest estiu caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris.

Mentrestant, tots els ajuntaments treballen a oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com a xiquets o joves que puga "compensar" d'alguna manera l'absència d'unes festes patronals tradicionals.

SÍ QUE HI HAURÀ ESCOLES D'ESTIU I PISCINES

A més de les festes patronals, la mesa va abordar la celebració d'escoles d'estiu i l'obertura de les piscines municipals. En els dos casos, la majoria dels municipis van coincidir que tenen previst realitzar escoles d'estiu al juliol i que preparen les seues piscines d'estiu per a poder obrir-les pròximament seguint els protocols sanitaris.

Tant la presidenta com el vicepresident de la mancomunitat, Eva Sanz i José Cabanes, van traslladar als representants municipals la "inquietud" en el departament de salut corresponent a l'Horta Sud pel lleuger repunt de casos de contagi en la zona. Per això, aposten per continuar pregant a la ciutadania "un últim esforç" per a complir amb les mesures sanitàries.

Al seu judici, l'acord de no celebrar festes ha de servir com a missatge que "això no ha acabat encara". "És veritat que veiem la llum al final del túnel. La vacunació avança, però ara necessitem de tots i totes un últim esforç per a per fi acabar amb la pandèmia. Si ens relaxem ara ens costarà més", defensa la presidenta de la mancomunitat.

Destacats