Els municipis confinats de l'Horta Sud es blinden amb més efectius per a controlar els accessos

Alfafar sol·licitarà l’helicòpter per a controlar la zona comercial durant el cap de setmana

Guardar

centro comercial alfafar
centro comercial alfafar

La tercera ona de la pandèmia del coronavirus està colpejant fort a la Comunitat Valenciana. De fet, des de la Generalitat s'han endurit les restriccions que, a més, han suposat el tancament perimetral de diferents municipis entre els quals es troben Alfafar, Sedaví, Llocnou de la Corona, Massanassa i Benetússer. Si bé és cert que aquests municipis de l'Horta Sud ja havien aprovat una sèrie de mesures de reforç, abans de les dates nadalenques, per a intentar reduir la incidència del virus, ara s'han tornat a unir per a coordinar el compliment de les mesures però, sobretot, el control d'accessos a l'àrea confinada.

Sens dubte, un dels problemes amb els quals s'han trobat ha sigut la falta de recursos per a poder garantir el compliment del tancament perimetral. I és que l'entramat urbà d'aquests pobles fa que es necessite més material i personal per a un control efectiu. Després de les queixes inicials, la Conselleria de Política Territorial ha posat a la seua disposició 120 metres lineals de barreres tipus New Jersey per a tallar al trànsit algunes de les entrades i eixides dels municipis i facilitar el control d'accessos.

No obstant això, des del Centre de Coordinació Intermunicipal han traslladat a la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències més reforç en forma d'efectius per a cobrir punts sensibles com a estacions de tren i parades d'autobús. Davant aquesta petició, Emergències va confirmar ahir els efectius que posarà al servei d'aquests cinc municipis de l'Horta Sud:

D'una banda, la Guàrdia Civil es farà càrrec dels controls d'accés, mentre que la Policia Autonòmica patrullarà pel centre comercial per a vetlar pel compliment d'aforaments i assegurar que no han entrat persones de fora dels municipis perimetrats i, a més, controlarà les estacions de Renfe.

Així mateix, ha posat a servei dels municipis confinats que el sol·liciten diversos drons i un helicòpter per a vigilar les zones més conflictives. De fet, l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara ha confirmat que sol·licitarà l'helicòpter els dissabtes a la vesprada per a la zona del centre comercial. I és que cal recordar que, el passat cap de setmana, davant la falta d'efectius, aquests municipis van tindre dificultats per a controlar els accessos a aquesta zona.

Per aquest motiu, també han sol·licitat al 112 que, a través dels seus canals de comunicació, trasllade a la ciutadania que la zona comercial del MN4 "es troba tancada per a les persones no residents en el nucli poblacional confinat" i, d'aquesta manera, evitar desplaçaments des de València ciutat i altres municipis del voltant.

Finalment, en la Mesa de Diàleg Units per L'Horta Sud de la Mancomunitat de l'Horta Sud, que reuneix alcaldes i alcaldesses dels vint municipis de la comarca, els municipis del voltant del nucli poblacional confinat han oferit també la col·laboració de la seua Policia Local per a la realització de controls d'accés de vehicles a la zona.

Des del Centre de Coordinació Intermunicipal han demanat a la ciutadania responsabilitat, ja que els únics motius per a eixir o entrar a la zona confinada són el retorn a la residència familiar, l'assistència a menors, dependents o persones majors, obligacions laborals i assistències a centres mèdics o educatius, i que aquestes excepcions hauran de ser justificades.

Destacats