Miquel Verdeguer: "Els veïns i veïnes de Catarroja tenen ganes que tornen les activitats nadalenques"

El regidor de Festes de Catarroja, Miquel Verdeguer Mesado, presenta i valora les activitats que des de l'Ajuntament s'han preparat per a celebrar Nadal en la localitat

Guardar

Cavalcada de Reis de Catarroja l'any 2018
Cavalcada de Reis de Catarroja l'any 2018

L'1 de desembre Catarroja va donar el tret d'eixida a les celebracions nadalenques amb la tradicional instal·lació de la bústia reial, seguida de l'obertura del termini de presentació de sol·licituds per a participar en el concurs de betlems, balcons i decoracions nadalenques. El passat cap de setmana, va tindre lloc 'Nadal amb veus de dones', un concert nadalenc en el qual van actuar María Arnal i Marcel Bagés, i María de la Mar Bonet i Borja Penalba. A més, el dia 20 es van iniciar els Campaments Reials.

La resta d'activitats planificades per a les pròximes setmanes també podran dur-se a terme, malgrat el repunt de positius a la Comunitat Valenciana, sempre complint totes les restriccions vigents i amb responsabilitat i prudència. Així ho assegura Miquel Verdeguer Mesado, regidor de Festes, Infància, Adolescència i Joventut de l'Ajuntament de Catarroja.

Amb la cautela que es requereix en aquests temps, Verdeguer ha comentat que l'Ajuntament ha pogut afegir més activitats a l'oferta nadalenca d'enguany. "Hem pogut reprendre l'activitat més esperada, la cavalcada de Reis. L'any passat vam haver de reinventar-nos i fer una recepció de Reis Mags amb cita prèvia, i enguany hem apostat per una desfilada molt visual, amb màgia, per al qual hem dissenyat un protocol i un pla d'autoprotecció que garantiran la seguretat dels assistents".

No obstant això, i davant la perillositat que suposava per als catarrogins i catarrogines que acudiren, el consistori s'ha vist en l'obligació de cancel·lar la celebració de les Campanades, que anava a consistir en la retransmissió de les mateixes i en una festa amb DJ a continuació. "Des de l'Ajuntament, la vam veure una activitat poc recomanable, ja que pot congregar a diferents grups familiars, i que a més implica retirar-se la màscara per a prendre's el raïm i brindar", ha afirmat el regidor.

No es preveuen més cancel·lacions, ja que la resta d'activitats són segures, i una gran part d'elles se celebren a l'aire lliure. Totes les dutes a terme han comptat amb una gran acollida per part del poble, i les que se celebraran en els pròxims dies també s'espera que compten amb el suport de tots els xiquets, xiquetes i joves de Catarroja. És en ells en qui estan enfocades les celebracions d'aquests dies, entre les quals destaquen el campament juvenil, per a xics i xiques d'entre 12 i 18 anys, el parc d'oci nadalenc per a xiquets i xiquetes de fins a 12 o altres tallers i activitats, com un rocòdrom, un laser game i un escape room 'Cluedo', a més de moltes altres.

Miquel Verdeguer ha destacat la cavalcada de Reis com a activitat més tradicional i representativa del poble de Catarroja, que enguany s'espera amb més ganes que mai. Serà, tal com ha assegurat el regidor, un espectacle molt elegant que gaudiran xicotets i majors. Al mateix temps, ha opinat que l'acte més innovador serà la ruta del Pare Noel, que el dia 23 recorrerà els carrers del poble amb un buggy elèctric al costat dels seus donyets. "És una activitat que ha arribat per a quedar-se. Es va començar a realitzar l'any passat i va tindre moltíssim èxit", ha assegurat Verdeguer.

Destacats