"La prostitució és una altra forma de violència de gènere"

L’ajuntament de Catarroja treballa en la prohibició de la prostitució en el terme municipal i en aconseguir que altres municipis s’unisquen en aquesta lluita

Guardar

catarroja
catarroja

En un mes marcat especialment per la denúncia a la violència contra la dona, l'ajuntament de Catarroja no solament té clar que les víctimes han de rebre una atenció integral i coordinada perquè comencen una nova vida a través del seu Equip Multidisciplinari, sinó que un pas fonamental és acabar amb la prostitució.

Així ho va indicar Lorena Silvent, primera Tinent d'Alcaldessa del poble, en l'acte de presentació de l'equip, on va posar sobre la taula la importància d'acabar amb la prostitució, "una altra forma de violència de gènere". "No ens molesta que estiga a Catarroja, ens molesta que existisca", va voler puntualitzar.

En concret, Silvent va explicar que no es pot intervenir perquè no és un delicte, "a pesar que la seua situació és molt precària", de manera que l'objectiu és establir un protocol d'actuació conjunt que funcione en el terme municipal i en tots els pobles de la comarca que vulguen unir-se.

Així, durant el primer trimestre de 2019 començaria la primera fase, en la qual es pretén que diverses ONG i treballadors i treballadores socials les atenguen directament i les informen de les campanyes de salut, contra la violència de gènere, o de quins recursos tenen a la seua disposició per a eixir d'aquesta vida si no la desitgen. En definitiva, "guanyar confiança i que sàpien que tenen una eixida per si no volen seguir així, ja que moltes estan en una situació irregular i sabem que tenen por", va explicar.

A més, a aquest primer pas s'uniria una campanya de publicitat que pose el focus en els consumidors de sexe "perquè vegen que no es pot consentir el que fan". En aquest sentit, l'edila va explicar que seria fonamental que altres pobles seguiren aquesta línia, ja que en el cas de Catarroja aquesta activitat està present en el polígon industrial, però s'expandeix al llarg de la Pista de Silla, la V-31.

La segona fase consistiria a fer una ordenança amb la Policia Local que regule que aquesta activitat estiga prohibida en el municipi, de manera que se sancione als consumidors de sexe. "El patriarcat intenta ocultar que és una activitat econòmica i no podem mirar cap a un altre costat", va afegir Silvent.

Per això, l'ajuntament es reunirà amb pobles de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a donar a conéixer la proposta i aconseguir que més municipis també prohibisquen aquesta forma de violència de gènere.

Lorena Silvent va anunciar la proposta aprofitant la presència de Carla Mercé, responsable de la Unitat de Coordinació contra la Violència cap a les Dones de la Comunitat Valenciana, ja que és un tema que la institució local ha abordat en les dues últimes Juntes de Seguretat.

Destacats