La Gran Botiga, 'l'Amazon' del comerç local de Catarroja

A través de la pàgina www.lagrabotiga.com, els veïns i veïnes podran comprar als diferents comerços de Catarroja

Guardar

la gran botiga
la gran botiga

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la Regidoria de Comerç, ha llançat, hui, La Gran Botiga (www.lagranbotiga.com), una pàgina web a través de la qual els veïns i veïnes del municipi podran fer les seues compres online en els diferents comerços de Catarroja, ajudant a impulsar l'economia local. Com si d'un Amazon municipal es tractara, La Gran Botiga posa a la disposició de la ciutadania més de 90 comerços on poder comprar.

D'aquesta manera, en accedir a la web, la persona usuària podrà comprar tant producte de diferents comerços locals – sabateries, botigues de roba, òptiques, farmàcies, dentista, restauració, servei immobiliari, etc. – com a productes del mercat municipal en els quals, fins i tot, podrà triar com vol que li tallen la carn. Per a finalitzar, tan sols haurà de triar si prefereix l'enviament a domicili – alguns comerços disposen d'un enviament gratuït – o, per contra, prefereix la recollida en botiga.

En aquest sentit, com explica la vicealcaldessa Lorena Silvent, "quan un comerç s'adhereix, se li exigeix que, com a mínim, pose 70 productes, ofertes o serveis a la web perquè la pàgina estiga nodrida i, per descomptat, es controla l'estoc". A més, la ciutadania tindrà la possibilitat de gaudir de les diferents promocions que alguns establiments posen a la venda.

No obstant això, la novetat més important d'aquesta iniciativa és que tota la compra, encara que s'haja realitzat en diversos comerços, es pagarà en un carret únic, és a dir, el client paga a la plataforma i aquesta s'encarrega de distribuir-lo entre els diferents establiments. Això, a més, fa que l'enviament es realitze en un mateix lliurament. Per descomptat, el pagament és completament segur, i com explica Silvent, "es pot fer mitjançant targeta o, en alguns casos, es permet el pagament en efectiu. A més, estem treballant per a incorporar, en uns dies, el pagament a través de Bizum".

"Ha sigut un repte, sobretot a nivell logístic pel fet de crear el carret únic, però ha valgut la pena perquè hem creat una espècie d'Amazon local, molt accessible i intuïtiu", apunta Silvent. Així mateix, no sols s'ha oferit als establiments, que no volen vendre online, la possibilitat de publicitar-se a la web per a "crear un catàleg de tot el que poden trobar a Catarroja, sinó que, a més, al mercat municipal s'ha posat un telèfon que, a manera de central de compres, la gent podrà també realitzar la seua comanda".

Respecte als terminis d'enviament, tots els productes que es compren abans de les 13.00 hores, es rebran al llarg de la vesprada (fins a les 20.00 hores), i les comandes que es realitzen després de les 13.00 hores, i que depenguen del servei de missatgeria, es rebran l'endemà. No obstant això, els productes frescos, com el peix, es rebran els dimarts, dimecres i divendres.

L'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha assenyalat que "es tracta d'un dia important per a Catarroja perquè tenim un gran teixit comercial al municipi, i necessitàvem una plataforma que l'unificara, però que també mostrara la gran oferta que tenim a Catarroja perquè els veïns i veïnes s'adonen que tota la compra es pot fer als comerços locals i, d'aquesta manera, continuar impulsant l'economia local".

Una valoració que també comparteix Lourdes Rodríguez, regidora d'Impuls Econòmic de Catarroja, que, a més, ha explicat que, al llarg de la setmana, s'instal·laran diferents punts informatius en el municipi per a donar a conéixer aquesta plataforma. Així mateix, "al mercat, tindrem un punt informatiu per a explicar com funciona la web i, fins i tot, ajudar les persones interessades a realitzar la compra".

A la presentació de la Gran Botiga també han assistit la directora general de Comerç, Rosanna Seguí, que ha assenyalat la importància d'aquestes iniciatives per a "adaptar-se als nous hàbits de consum", així com la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de l'Horta Sud, Eva Sanz, que ha valorat aquesta iniciativa com una "bona idea per a incentivar el comerç local i que, a més, és molt exportable a la resta de municipis de la comarca".

En els pròxims dies, a través de La Gran Botiga, la ciutadania també disposarà d'un servei de Menjar a domicili.

Destacats