L'Escola de Feminisme de Catarroja recupera el seu format presencial amb la visita de 'Feminista Ilustrada'

Guardar

Feminista Ilustrada 2
Feminista Ilustrada 2

L'Escola de Feminisme de Catarroja va recuperar aquest dimecres les seues conferències de manera presencial. Si bé és cert que durant els mesos d'estat d'alarma va continuar realitzant-se de manera en línia, mitjançant el canal de Youtube de l'Ajuntament de Catarroja, la presencialitat, sota estrictes mesures de seguretat, s'ha demostrat com un moment molt esperat per les participants, els qui van ocupar totes les butaques, reservades sota inscripció prèvia, en el taller realitzat en la vesprada del dimecres.

L'encarregada de donar el tret d'eixida a L'Escola de Feminisme de Catarroja de manera presencial, ha sigut la reconeguda autora i activista Maria Murnau. Feminista Il·lustrada, és el seu alter ego, activista feminista d'origen andalús, autora dels llibres 'Feminismo Ilustrado' i 'Diario de una rebelde'. Durant la seua trajectòria professional, ha centrat la seua vida creativa en el feminisme i els drets LGTBI. En el camp en línia, és la creadora de Feminista Ilustrada, projecte de sensibilització contra el masclisme que s'acosta al milió de seguidors en xarxes socials. La seua reconeguda labor li ha permés viatjar per tota Espanya impartint tallers i donant ponències sobre feminisme com la que ha impartit a Catarroja, el taller, 'Desdibuixant el gènere'.

Beatriz Sierra, regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Catarroja s'ha mostrat molt satisfeta amb l'acolliment en el retorn de L'Escola de Feminisme de manera presencial. "El nostre compromís és continuar treballant per la Igualtat, atraient les mirades de les catarrogines i catarrogins cap a esdeveniments com aquest que ens ofereixen espais de diàleg i de debat amb ponents de gran importància en l'àmbit local i nacional. Durant els pròxims mesos seguirem amb la nostra oferta de continguts en matèria d'Igualtat per a continuar millorant la nostra societat en aquests temps tan complicats".

Des de la regidoria d'Igualtat ja s'estan programant les pròximes activitats de l'Escola de feminisme i tancant els ponents d'aquestes, que tindran com a temes 'la masculinitat' al mes d'octubre, 'violència de gènere' al novembre i 'joguets no sexistes' al desembre. Així mateix, s'estan tancant una sèrie d'actes commemoratius al voltant del 25N dia contra la violència de gènere.

Finalment, recordar que el pròxim 22 d'octubre es realitzarà el lliurament de premis del certamen de literatura breu escrita per dones, Conta'm Dona, que enguany arriba a la seua vintena edició. "Estem molt satisfetes d'haver convertit aquest certamen literari en un referent, on any rere any rebem relats de molta qualitat i que signifiquen un impuls per a les dones creatives del municipi i la nostra comarca", explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

Destacats