El Port de Catarroja millora la seua projecció turística gràcies al treball realitzat al Taller d’Ocupació

Guardar

Escola Taller 1
Escola Taller 1

L'Ajuntament de Catarroja, a través del servei públic d'ocupació Labora, va programar per a 2020 el seu primer Taller d'Ocupació amb un doble objectiu. D'una banda, oferir noves oportunitats laborals i també fomentar un enclavament estratègic com és el Port de Catarroja al Parc Natural de l’Albufera. Durant aquests últims mesos, 20 persones (16 dones i 4 homes) s'han format i treballat per a realitzar un pla de promoció turística del municipi.

Aquest projecte d'Escola-Taller, ha comptat amb dues categories. La primera d'elles s'ha encarregat de formar a 10 alumnes en l'apartat de la promoció turística i informació al visitant. D'altra banda, el segon grup d'alumnes ha cursat dos certificats relacionats amb la part més administrativa i que han consistit en el tractament de dades i en la relació amb el client.

Així doncs, aquesta setmana com a treball de final de projecte han realitzat una simulació del que seria una visita guiada al Port de Catarroja i tot el seu entorn natural. D'aquesta forma, alcalde i vicealcaldessa, a més dels regidors de Turisme i Serveis Socials han pogut veure de primera mà el resultat de l'esforç realitzat durant aquests mesos demostrant el potencial d'un enclavament únic. L'alumnat ha presentat durant el recorregut totes les característiques del Port de Catarroja i la seua evolució al cap del temps, fruit del treball de recerca realitzat.

"L'objectiu del taller d'ocupació ha sigut activar a la població en un sector estratègic per al nostre equip de govern com és l'impuls del turisme. Ara, el que no volem és que això es quede en una formació d'uns mesos, de manera que des de l'ADL oferirem a l'alumnat interessat els recursos al nostre abast perquè puguen desenvolupar tots els coneixements adquirits durant aquests mesos", ha explicat Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja

El curs s'ha pogut desenvolupar malgrat el confinament, amb un gran esforç de l'equip docent i alumnat. "Cal posar en valor el treball realitzat en les condicions tan complicades causades per la pandèmia. El potencial turístic del Port de Catarroja és innegable i ara volem continuar potenciant-lo amb mesures com aquest taller d'ocupació", explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Finalment, després de la realització de la visita guiada, s'ha passat a la demostració del treball administratiu, amb la presentació del projecte turístic per al Port de Catarroja i el lliurament de diplomes a les persones que han finalitzat el taller d'ocupació. Aquest projecte ha comptat amb la subvenció de 464.109,60 € del Labora i una aportació prevista per l'Ajuntament per al desenvolupament d'activitats de 46.410 euros, que va tindre que es va reduir a 16.500 euros a conseqüència de les limitacions per la Covid19. Des de l'oficina d'ADL de Catarroja s'han encarregat de tota la gestió i desenvolupament del programa.

Destacats