Catarroja viu un 9 d’Octubre de reconeixements i tradició

Guardar

Vela-latina
Vela-latina

La festa dels valencians i valencianes va tindre, com no podia ser d'una altra manera, el seu protagonisme a Catarroja. En primer lloc amb els clàssics reconeixements del 9 d'Octubre que es van entregar un dia abans de la jornada festiva, i amb la celebració de l'esmorzar popular i exhibició de vela llatina en el Port.

Per cinqué any consecutiu, des de l'Ajuntament de Catarroja es va voler fer un homenatge especial als seus veïns i associacions més il·lustres amb els reconeixements del 9 d'Octubre. En aquesta edició, la comare, Carmen Raga, i la Coral Polifònica Sant Pere, van rebre l'afecte de Catarroja en un acte públic de lliurament de reconeixements que va tindre lloc en el saló de plens de l'Ajuntament.

Un record especial per a Carmen Raga, la comare que va rebre el reconeixement a tota una vida dedicada a assistir en el naixement de centenars de veïnes i veïns, primer a les cases particulars, per a posteriorment fer-ho en el Centre de Salut. Als seus 89 anys va recordar i va compartir alguna de les desenes d'anècdotes que jalonen la seua trajectòria, com aquella de poder ajudar a donar a llum a un bebé el novembre de 1957, una data complicada a causa de les inundacions patides a València.

Per la seua part, la Coral Polifònica Sant Pere també va rebre l'afecte dels veïns en el lliurament del reconeixement a aquesta entitat cultural i musical en el seu 25 aniversari. Una gran iniciativa que continua complint.

Vela Llatina el 9 d'octubre

D'altra banda, des de la regidoria de Festes es va programar per a aquest 9 d'Octubre la tradicional exhibició de Vela Llatina que cada any acompanya el calendari de Festes Populars. En aquesta edició, les condicions climatològiques van impedir el seu desenvolupament habitual en les dates previstes i es va ajornar al 9 d'octubre, amb gran encert, d'acord amb l'èxit de visitants a una tradició que des de l'Associació Vela Llatina els Pescadors van fomentant amb gran afecte.

Previ a l'exhibició, va tindre lloc el també clàssic 'esmorzar popular'. Una oportunitat per a viure en el Port de Catarroja una jornada de germanor mentre es gaudeix d'una de les cites ineludibles en el menú gastronòmic valencià.

Destacats