Catarroja viu la segona edició del programa Refresca’t: “Són unes activitats que ens fan falta mentalment”

La regidoria de Festes repeteix la fórmula del 2020 per a oferir un programa segur amb un gran cartell d’actuacions encapçalat per OBK, Efecto Pasillo i Blas Cantó

Guardar

Foto Ambaixades Catarroja
Foto Ambaixades Catarroja
La localitat de Catarroja ja viu la seua segona edició del programa Refresca’t. Espectacles a l'aire lliure i en recintes, activitats tant per a xiquets com per a adults, i concerts amb grans noms com OBK, Efecto Pasillo i Blas Cantó. Aquest tipus d'esdeveniments predominaran a Catarroja durant les pròximes setmanes. La programació oficial va començar amb les Falles de l'1 al 5 de setembre i finalitzarà amb una mascletà i un espectacle infantil. "Són unes activitats que ens fan falta mentalment també per a intentar reprendre una mica després de la situació tan dolenta que hem viscut", afirma el regidor de Festes, Miquel VerdeguerEl programa Refresca’t va tindre la seua primera edició l'any 2020, quan es va celebrar durant tres mesos, mentre que la d'enguany concentra totes les activitats en un mes. "És un format que l'any passat va tindre molt d'èxit durant aqueixos tres mesos: juliol, agost i setembre. Enguany ja s'han représ una mica les activitats municipals hem decidit que en comptes de fer unes festes que encara no estem al 100% per a celebrar-les repetir aqueix format al setembre", compte Verdeguer.Els esdeveniments festius tindran un clar protagonista, la música. Les activitats es concentraran en quatre localitzacions del municipi. En concret, els festejos es traslladaran a l'aparcament del camp de futbol Mundial 82, a l'Espai Clara Campoamor (lloc utilitzat per a situar el centre de vacunació), els voltants de l'avinguda Jaume I i la Plaça Major.Per als concerts preparats, un dels grans atractius de la programació, ja no queden entrades disponibles. "El primer dia en poques hores es van esgotar les entrades dels concerts més importants. La gent s'asseurà en cadires separades per a garantir la seguretat, ja que l'aforament és limitat", ha explicat Verdeguer.El diumenge 19 les dues bandes de música locals, l'SM l'Artesana i la Unió Musical, posaran punt i final als actes commemoratius dels Moros i Cristians amb un concert de música festera.La resta del programa s'ha configurat de manera molt transversal per a poder arribar al major nombre de sectors de la població. Des d'un programa infantil, amb un parc d'oci; juvenil, amb la instal·lació d'un scape room en un autobús; fins a espectacles musicals on la nostàlgia, amb la Banda Tribut de Camilo Sesto, serà la protagonista.Les persones amants de la pólvora també comptaran amb la dosi d'adrenalina que aportaran les tradicionals mascletàs, els dies 5 i 29, i un espectacle de focs artificials el dimarts 28.

Balanç de les Falles

Enquadrades dins de les programacions festives del Refresca’t es troben les famoses i tradicionals Falles, celebrades enguany en unes dates atípiques. Encara que el regidor de Festes assenyala que "hem començat setembre molt fort amb les Falles", per fortuna no hi ha hagut cap incident, "excepte el de la falla de El Charco, que va caure i per sort no va passar res".Així, des d'una perspectiva general, el representant municipal ha assegurat que tant "les comissions com el poble han sigut molt respectuosos amb la normativa". "S'han complit totes les normes, els fallers han sigut molt responsables i per això estem supercontents. Agrair als tècnics municipals, la policia i els fallers l'esforç per a poder reprendre aquesta festa, encara que de manera diferent i esperem que al març dins d'uns sis mesos les celebrem al complet", ha expressat Verdeguer.

Actes commemoratius de Moros i Cristians

Pel que ve a ser el cap de setmana en el qual habitualment se celebra l'entrada de Moros i Cristians a Catarroja, el regidor de Festes ha apuntat al fet que "seran uns actes commemoratius que tindran lloc en la plaça major i seran amb la gent asseguda" i que tindrà lloc el dissabte dia 18 de setembre amb aforament limitat.A més, ha detallat que es commemorarà l'acte de ‘Els Embaixades’, que es realitzarà damunt d'un escenari. Així, hi haurà una interpretació teatral que anirà seguida d'un ballet i un castell de focs artificials. Mentre que, el diumenge 19 es farà un concert de música festera tradicional amb l'objectiu de, segons Verdeguer, "commemorar una mica aqueixos actes que encara no podem celebrar, però que segur que l'any que ve celebrarem amb ganes".
Destacats