Catarroja reforça les seues polítiques en vivenda social que en 2020 aportaren més de 80.000 euros en ajudes directes

Responsables de l’area de vivenda en l’ajuntament s’han reunit amb la dirección general de vivenda per a augmentar el parc d’habitatge social al municipi

Guardar

reunion catarroja vivienda social
reunion catarroja vivienda social

La vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, i, la regidora de vivenda, Beatriz Sierra, han mantingut una reunió amb la directora general de vivenda, Elena Azcarraga, per a l'adquisició de vivendes per a ús social a Catarroja. Es tracta, en concret, de l'aprovació del conveni de tanteig i retracte amb el qual adherir-se al conveni de la Generalitat per a la compra de vivenda entre els fons dels inversors.

Així doncs, amb la futura aprovació d'aquest conveni, Catarroja milloraria el seu parc de vivenda social, ja que l'ajuntament podria tenir en propietat pisos per a situacions d'emergència residencial del veïnat que es trobara en una situació de vulnerabilitat. D'aquesta manera, el consistori es reservaria el dret de comprar pisos d'operacions que habitualment suposen la venda de vivendes a un preu més baix que els del mercat.

D'altra banda un dels principals avantatges de la cessió del dret de tanteig als ajuntaments, és que assegura la gestió més eficient de proximitat del parc públic de vivenda, ja que són els serveis municipals, els més propers a la gent i als que primer acudeixen les persones quan tenen necessitats residencials.

En la mateixa senda l'Ajuntament de Catarroja, ja ha fet efectives les ajudes del seu pla d'ajudes al pagament del lloguer i la hipoteca. Aquestes han sigut repartides entre 78 famílies de Catarroja; les quanties han anat des de 437 € fins a 1.200 € com a màxim. En total s'han invertit 82.300,99 € per fer front a aquesta situació d'emergència residencial.

Destacats