Catarroja dissenya un protocol d’accés al cementeri per a la festivitat de Tots Sants

Guardar

Foto Cementeri Catarroja
Foto Cementeri Catarroja

L'Ajuntament de Catarroja està treballant des de fa setmanes perquè la celebració del dia de Tots Sants transcórrega amb normalitat, seguint els actuals estàndards de seguretat i les directrius marcades per la Conselleria de Sanitat Universal. Per aquest motiu la regidoria de Cementeri i l'empresa pública ESERCA han dissenyat un pla específic d'accés al cementeri per a la setmana prèvia a Tots Sants, amb l'objectiu que el veïnat puga retre homenatge als seus familiars en aquesta jornada de tradicional visita als cementeris.

"Donades les circumstàncies especials d'enguany, farem una petició a la ciutadania perquè escalone les seues visites durant els dies previs a l'1 de novembre. D'altra banda, hem treballat perquè tot transcórrega amb normalitat, amb controls d'aforament i camins segurs pel recinte. També tindrem una reunió amb els floristes que es troben davant la campanya més important de l'any i que ens ajudaran en la difusió de les mesures de seguretat d'enguany", ha explicat Xavi Bellot, regidor de cementeri.

Així doncs, la regidoria ha assumit les indicacions que marca Conselleria, com el control d'aforament i la realització d'itineraris segurs per a afavorir el distanciament social. D'igual forma, serà obligatori l'ús de la màscara i gel hidroalcohòlic en l'entrada que estarà controlada per membres de la plantilla municipal i per personal de Protecció Civil els dies 30 i 31 d'octubre, a més de l'1 de novembre, amb un horari especial i ampliat. L'autobús que traslladarà a les persones al municipi al cementeri es mantindrà, però amb control d'aforament, desinfecció i separació entre els seients.

D'altra banda, des de la regidoria s'ha volgut mantenir una reunió amb els floristes del municipi per a transmetre'ls totes les mesures que es prendran i explicar-los com la jornada, la més important per al sector en tot l'any, es desenvoluparà amb la normalitat actual. Així doncs, se'ls va demanar col·laboració perquè transmeten el missatge de conscienciació de l'Ajuntament, que no és un altre que escalonar les visites al recinte i no concentrar-les en el dia de Tots Sants com a situació excepcional enguany.

Destacats