Catarroja commemora el Dia de la Dona amb diferents actes reivindicatius

Guardar

Dia de la Dona 2021 1
Dia de la Dona 2021 1

L'Ajuntament de Catarroja ha adaptat tota la seua programació d'enguany pel Dia de la Dóna a les actuals circumstàncies. Des de la regidoria d'Igualtat han posat en marxa per a aquest 8 de març una sèrie d'actes reivindicatius en els quals posar sobre la taula la importància d'una societat en la qual no existisquen diferències pel gènere de la persona.

El primer dels actes va tindre lloc durant el matí del dilluns amb la lectura del manifest en el saló de plens de l'Ajuntament de Catarroja. En aquesta ocasió es va optar per un acte institucional i reduït, però que va ser transmés en línia pel canal de Youtube municipal. No hem d'oblidar que davant una crisi econòmica, com l'actual o davant qualsevol situació de feblesa, els drets de les dones sempre tornaran a ser qüestionats i hui es troben a l'ordre del dia", així va començar l'acte la vicealcaldessa, Lorena Silvent. A continuació, va recollir la paraula la regidora d'Igualtat, Beatriz Sierra, qui va destacar com "la situació de pandèmia en la qual vivim i que ens impossibilita manifestar-nos, reforça les desigualtats i vulnerabilitats en un major impacte sobre les dones. Davant aquests riscos reals plantegem el compromís de l'Ajuntament de Catarroja com a primera porta de la ciutadania per a la igualtat real entre homes i dones", conclou.

Els actes han continuat durant la vesprada en l'Avinguda Diputació de Catarroja on, malgrat la pluja s'han pogut realitzar amb normalitat. En primer lloc, descobrint el mural ‘Capacitats’ realitzat per Alejandra de la Torre, una expressió gràfica inspirada en la realitzada i boicotejada justament ahir en Ciutat Lineal. Ací apareixen 10 destacades dones, entre elles Carmen Alborch o Ethelvina Ofelia Raga Selma, els familiars de les quals van acudir a la inauguració d'aquest mural.

A continuació, ha tingut lloc la inauguració de l'exposició ‘Cossos de Estiu", situada enfront del TAC Catarroja i realitzada per l'artista Ame Soler. Finalment, en aquest cas a l'interior del recinte, s'ha realitzat una taula redona per a debatre el paper de la dona en el món del muralisme/grafisme amb la participació de tres artistes destacades en aquest camp, Alejandra de la Torre, Julieta XLF i Ada Deu.

Arxivat a:

Destacats