Catarroja camina cap a espais més amables per als vianants amb la remodelació del carrer Paluzié

Guardar

Obras Paluzie catarroja
Obras Paluzie catarroja

L'Ajuntament de Catarroja continua avançant en les polítiques de mobilitat sostenible, incloses en la campanya Catarroja Camina, per a convertir el seu nucli urbà en un espai més amable per a la ciutadania. L'última d'aquestes accions té a veure amb la renovació del carrer Esteve Paluzié, el qual ha vist com aquesta setmana han començat les seues obres. El cost total de la remodelació serà de 225.000 euros i el termini d'execució de la mateixa serà de 5 mesos.

D'aquesta manera, s'espera que a la tardor de 2021, la ciutadania de Catarroja puga comptar amb un nou espai en el qual poder transitar amb comoditat. El carrer Paluzié, amb 6 metres d'amplitud, veia com els vehicles ocupaven 5 d'aquests metres, convertint-se en una gimcana per a les persones amb mobilitat reduïda i veient com un carrer de trànsit de vianants era un lloc estressant, tant per a ells com per als conductors. El carrer Paluzié forma part d'un eix urbà que connecta tot el poble, des de l'estació a la zona nova a través de la renovada Av. Diputació, sent part d'un projecte vertebrador que començà a l'anterior legislatura.

"Amb aquesta reforma es guanyaran metres i accessibilitat. La via es convertirà en una plataforma única en la qual, també es va posar en valor el patrimoni arquitectònic, recuperant i reaprofitant l'empedrat existent, com ja s'ha fet en altres actuacions a Catarroja. D'aquesta manera, col·laborarem a disminuir l'impacte ambiental de l'obra", recorda Martí Raga, regidor d'urbanisme.

Finalment, en el procés de remodelació del carrer Paluzié, també es va actuar en la xarxa de subministrament que serà renovada. Així mateix, es disposarà de vegetació adaptada al clima i mobiliari urbà fet amb material reciclat en l'espai disponible.

Destacats