Catarroja aprova l’exempció de la taxa per a terrasses en 2021

Guardar

Restauracio Catarroja
Restauracio Catarroja

L'Ajuntament de Catarroja, dins del Pla Reactiva per a reforçar l'economia local en temps de Covid-19, ha aprovat una mesura dirigida a la restauració local, un dels sectors que més dificultats està travessant. Així doncs, l'any 2021 no hauran de pagar la taxa d'ocupació de la via pública per a la col·locació de terrasses. Un xicotet alleujament econòmic per a un sector que, a causa de l'actual situació, no pot rebre tota a clientela habitual.

"Des del minut zero, l'Ajuntament de Catarroja es va posar les piles amb la posada en marxa del Pla Reactiva, un treball en col·laboració amb el teixit comercial i empresarial local, així com amb les forces polítiques de l'oposició per a conjuminar treball recollint les necessitats perquè la nostra ciutadania se sentira recolzada en aquests temps tan complicats. Ara, amb l'esforç de totes i tots aconseguim que un sector tan castigat per la pandèmia com la restauració, tinga un alleujament impositiu durant 2021 amb l'exempció de l'impost que gravava l'ocupació de sòl públic", explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

Dins de les mesures del Pla Reactiva s'estan estudiant les fórmules més eficaces per a poder també aplicar aquesta exempció al mercat ambulant de Catarroja que també ha vist disminuït notablement el seu negoci durant aquests mesos. Fruit també d'aquest Pla Reactiva, persones autònomes i comerciants del municipi han rebut 800.000 euros en ajudes durant aquests mesos, en el cas d'haver-la sol·licitat, mentre que també s'han oferit ajudes a les parades del Mercat Municipal per valor de 30.000 euros.

Finalment, recordar en matèria d'impuls econòmic, la gran tasca que des d'Acype i l'Ajuntament s'està realitzant per a impulsar la plataforma online www.lagranbotiga.com, el Marketplace de proximitat de Catarroja que està comptant amb una gran acceptació en les seues primeres setmanes de funcionament.

Destacats