Catarroja actua contra la plaga de la processionària

Guardar

Plaga procesionaria catarroja
Plaga procesionaria catarroja

L'Ajuntament de Catarroja, després de l'èxit aconseguit fa dos anys, ha iniciat un tractament innovador i alternatiu contra la plaga de la processionària, es tracta de l'endoteràpia. Aquest mètode consisteix a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosanitària que va directament al sistema vascular dels pins, evitant qualsevol impacte en persones o animals.

El tractament, que dura almenys dos anys i que recentment s'ha renovat, té, per tant, una aplicació innòcua en persones, però també respectuosa en altres insectes beneficiosos per a l'entorn, com són les abelles. En aquest sentit, el seu impacte en el medi ambient és molt més reduït perquè no s'aplica indiscriminadament i la quantitat de producte utilitzat és molt poqueta.

Durant les pròximes dues setmanes, els operaris aplicaran aquest tractament en els pins dels parcs i jardins de Catarroja per a complir amb els objectius de protecció contra la plaga de la processionària.

Aquest tractament es combina amb altres mètodes de lluita biològica, com el foment de fauna predadora per mitjà de la instal·lació de caixes-niu per a aus insectívores, rates penades i el trasllat de formiguers de formiga roja. Catarroja compta amb 'hotels per a rates penades' perquè aquesta espècie, en perill d'extinció, puga col·laborar a l'eliminació d'insectes mentre que es contribueix a la seua pervivència.

"Des de l'Ajuntament busquem mesures que puguen tindre el mínim impacte en el nostre entorn i respecten les normes de convivència", explica el regidor Martí Raga. "Després dels bons resultats de fa dos anys hem decidit repetir aquest sistema que es complementa amb mesures de lluita biològica que afavoreixen també el nostre entorn natural", conclou Raga.

Destacats