Les famílies i comerços de Benetússer se sumen al canvi energètic

En la primera jornada de l'Oficina Verda han sigut assessorades cinc famílies i un comerç local amb una estimació d'estalvi total de 3.752 euros anuals en la factura elèctrica

Guardar

Oficina_Verde1
Oficina_Verde1

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, continua amb la seua campanya 'Et sumes al canvi energètic?' dirigida tant a famílies com a comerços i empreses de la localitat. El projecte forma part de l'aposta del consistori pel consum responsable d'energia i compta amb diverses fases d'implantació per a respondre a les necessitats particulars de llars i negocis.

En aquest sentit, l'ajuntament, en col·laboració amb la cooperativa valenciana Aeioluz, va haver d'adaptar la campanya presencial a l'actual situació sanitària derivada de la covid-19, oferint complets tallers de manera en línia per a informar i formar a la ciutadania sobre conceptes clau a l'hora d'interpretar la factura de la llum i la importància del seu domini per a poder triar l'alternativa energètica que millor s'adapte a l'ús real de cada usuari o usuària.

En un primer moment, la campanya es va centrar en les famílies oferint un taller diari de mitja hora de duració a les 17 hores els dies 12, 13 i 14 de novembre a través del Facebook de l'ajuntament. A través del xat de l'aplicació, els ciutadans podien exposar els seus dubtes i eren contestats en temps real per un tècnic de la cooperativa organitzadora. D'aquesta manera, s'oferia un servei actiu que permetia oferir un feedback a la ciutadania, dotant a l'experiència d'un calat major que el que puga oferir un altre tipus de continguts en línia.

Aquesta primera tanda de tres tallers d'estalvi energètic en les llars ha comptat amb un important seguiment amb un total de 2.383 reproduccions. El primer dels vídeos, centrat en l'aprenentatge de la lectura de la factura de la llum, va sumar la xifra de 1.133 reproduccions, mentre que el segon, en el qual s'abordaven les bones pràctiques en la llar, va aconseguir les 695 reproduccions. El vídeo final, centrat en detalls més específics com aprendre a llegir el comptador elèctric o com apostar per energies 100% renovables va concloure amb 555 reproduccions.

La segona fase de la campanya va començar el 16 de novembre i també va contemplar l'emissió de tres tallers dirigits, en aquest cas, específicament a comerços i empreses. Els cursos s'oferien en la franja de les 15 hores per a poder adaptar-se a l'horari comercial i permetre l'assistència de totes les persones interessades a convertir els seus negocis en Comerços Verds. Amb aquest objectiu, es van tractar conceptes similars, però aplicats a nivells empresarials en els quals l'elecció d'electrodomèstics més eficients, l'ús de tecnologia LED o ajustar la il·luminació nocturna pot significar importants reduccions en la factura de la llum. Aquesta segona tanda de tallers va comptar amb un seguiment total de 1.292 reproduccions.

Després de la finalització dels cursos, l'ajuntament ha posat en marxa la fase d'assessorament personalitzat a través de l'Oficina Verda, la qual romandrà oberta en les dependències del consistori tots els dijous fins al 17 de desembre de 9.30 a 13.30 hores. L'oficina té com a objectiu atendre a totes les persones interessades a canviar els seus usos i consums d'energia elèctrica a partir d'un estudi individualitzat de les seues factures de la llum. En la primera jornada van ser ateses un total de sis assistències, cinc familiars i una comercial, i es calcula que amb els canvis indicats es podria ascendir a un estalvi total de 3.752 € anuals en la factura elèctrica. Tots ciutadans interessats a fer ús d'aquest servei municipal i obtenir un assessorament personalitzat poden sol·licitar una cita prèvia en el següent enllaç: https://forms.gle/CdwPkufUq6rBA4BS7

Destacats