"La solidaritat i la responsabilitat de la població de Benetússer ha sigut exemplar"

Parlem amb Eva Sanz, alcaldessa de Benetússer, que ens explica quines mesures s’estan implantant per a véncer a la Covid-19

Guardar

benetusser
benetusser

Han sigut moltes les mostres de solidaritat que han tingut lloc en el municipi de Benetússer. Unes mesures impulsades per l'equip de govern que no només han unit a la població, sinó que ajuden, els veïns i veïnes que més ho necessiten, a passar aquest confinament en millors condicions. Parlem amb Eva Sanz, alcaldessa de Benetússer, que ens conta més detalls sobre totes aquestes iniciatives.

Benetússer ha sigut notícia per les diferents propostes de solidaritat i ànim que s'han promogut des de l'Ajuntament i a les quals s'han unit els veïns, per què és important crear eixa unió en aquests moments?

Jo crec que la solidaritat i la responsabilitat de la població de Benetússer ha sigut exemplar i en eixe sentit, l'Ajuntament de Benetússer havia d'estar a l'altura de la seua ciutadania i fer-li una mica més còmode aquest tancament. Això, creiem, ha aconseguit mantenir la moral, l'esperança i sobretot donar-li un enfocament de positivisme a totes les accions que hem marcat, així com un marcat caràcter d'unitat que, sens dubte, és la millor eina que tenim per a véncer aquesta pandèmia.

A més, heu apostat per reforçar la protecció de la ciutadania amb accions com les mampares als comerços, com s'ha rebut aquesta iniciativa?

Són moltes les accions, des del suport i control en els primers dies d'accés als comerços i supermercats amb les aglomeracions que véiem, passant per una policia col·laborativa, un gran teixit de voluntariat que no han parat de portar i portar necessitats bàsiques a la població vulnerable i entre elles les mampares de protecció comercial per a intentar ajudar en la seguretat al xicotet comerç i que no sols ha tingut un gran acolliment, sinó que hem realitzat una nova comanda per a aquells comerços que escalonadament vagen obrint en les pròximes setmanes.

Quines altres mesures de prevenció s'estan duent a terme?

Es van repartir mascaretes a la població treballadora que havien d'utilitzar el transport públic i per tant no podien respectar les distàncies mínimes de seguretat. Aquesta setmana deixarem un estoc de mascaretes als comerços oberts perquè també puguen repartir a aquells clients que no tinguen i en paral·lel les farmàcies inicien el repartiment a majors de 65 amb la targeta SIP.

A més del repartiment de dues mascaretes reutilitzables per habitatge, que esperem poder servir a la fi d'aquesta setmana.

També s'ha invertit en les beques menjador...

S'ha invertit per a cobrir a tots els xiquets i xiquetes que tenien beca de menjador, fos el que fos l'import de la mateixa i així complementar als becats i les becades al 100% que ha cobert la Generalitat.

Quines altres ajudes heu impulsat?

S'han incrementat les Ajudes d'Emergència (ajudes bàsiques d'alimentació, medicines, etc.); s'estan realitzant accions especials domiciliàries pel personal municipal, així com enviant els deures escolars en format paper per a aquelles famílies que no poden accedir a mitjans telemàtics. I, a més, hem suspés i modificat terminis d'impostos, facilitant els fraccionaments.

Esteu treballant ja en mesures postcrisi?

Amb una població de més de 900 autònoms a Benetússer, aquesta és una de les línies que ens preocupen i en la qual estem estudiant com actuar.

Treballant en accions concretes per als nous aturats que deixe aquesta crisi, en les accions amb habitatges, etc.

Però també estudiem com actuar en altres àrees com a educació, festes, tercera edat... Quan isquem del confinament.

Què els diries als veïns i veïnes de Benetússer?

Crec sincerament que ara tenim per davant una etapa de reconstrucció, un nou temps en el qual la voluntat d'aquest Ajuntament és que no quede ningú despenjat. I en eixe sentit i amb la responsabilitat i solidaritat que ha demostrat la població de Benetússer, l'Ajuntament que presidisc continuarà estant a l'altura de les seues demandes i continuarà implementant totes les mesures que siguem capaces perquè, en el menor temps, aconseguirem una nova normalitat plena d'oportunitats per a tots i totes.

Arxivat a:

Destacats