La CE aprova el projecte Erasmus+ ‘ClimeOut’ de Benetússer

Al setembre de 2021 el municipi acollirà a un grup de joves de diferents països per a abordar estratègies de conscienciació i transformació per a la sostenibilitat dels espais públics

Guardar

Reunion Proyecto_Erasmus+
Reunion Proyecto_Erasmus+

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria de Joventut, es convertirà en 2021 en seu d'acolliment d'Erasmus+ després de donar llum verda la Comissió Europea al projecte 'ClimeOut'. Aquesta iniciativa, presentada per un grup de joves del municipi en col·laboració amb el consistori i l'associació Euroimpulse Network, té un objectiu mediambiental i cerca abordar la reflexió, conscienciació i transformació per a la sostenibilitat dels espais públics.

"Des de l'ajuntament hem volgut fer un pas més en la nostra implicació amb el projecte europeu d'Erasmus+ perquè els nostres joves desenvolupen al màxim les seues capacitats creant vincles amb la resta de països participants", ha destacat el regidor de joventut de Benetússer, Denis Madrid.

Amb aquest punt de partida, està previst que el setembre de 2021 el municipi de Benetússer aculla a un grup de joves originari de diferents països europeus per a treballar estretament amb els creadors del projecte en una agenda amb objectius molt diversos. D'una banda, es promouran activitats en benefici del municipi i dels seus habitants en matèria d'art, cultura i medi ambient buscant sempre la participació i compromís actiu de la joventut. D'altra banda, el projecte també buscarà fomentar el treball grupal valorant la diversitat cultural i social en un marc multilingüe.L'aprovació de la proposta benetussina per part de la Comissió Europea, ha sigut la culminació d'un procés que es va iniciar a principis de 2019 com una senzilla presa de contacte i proposta participativa per part de la regidoria de Joventut, que ha anat creixent en importància i en volum de treball.

Al principi, el projecte Erasmus+ va comptar amb la participació de 5 joves de la localitat, els quals van viatjar a Itàlia, Portugal i Geòrgia per a formar part de tres iniciatives diferents sobre lideratge juvenil, art, disseny i medi ambient. A partir d'aquest primer contacte, la regidoria va començar a treballar en el disseny i gestió del projecte propi amb un grup creixent de fins a 18 joves molt compromesos i en col·laboració amb l'associació Europimpulse Network en el marc del seu programa "Erasmus Creative Hub". Finalment, després de moltes hores de treball conjunt, marcat per la necessitat d'adaptar-se a la modalitat online a causa de la pandèmia, es va poder presentar el projecte 'CrimeOut' acceptat per les autoritats que conformen la iniciativa.

El programa Erasmus+ té com a objectiu el foment de la mobilitat europea i la participació activa dels joves a nivells que van més enllà de la seua zona de confort, donant suport al treball col·lectiu en temes d'interés i actualitat i potenciant, al mateix temps, la formació i l'educació no formal en l'àmbit local, nacional i europeu.

Destacats