Els centres escolars de Benetússer celebren el dia de la Ciutat Educadora

Guardar

Ciudad_Educadora1
Ciudad_Educadora1

El municipi de Benetússer celebra hui el 30 aniversari de la redacció de la Carta de Ciutats Educadores, un text fundacional de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores que actua com a eix dels compromisos i actuacions del consistori a l'hora de desenvolupar les seues polítiques urbanes. En aquesta jornada, i sota el lema "30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor", les més de 500 ciutats adherides a la xarxa han posat en valor l'educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària.

En aquest sentit, Benetússer forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des de l'any 2006, data en la qual es va marcar com a objectiu la construcció d'una comunitat fonamentada en la llibertat, la responsabilitat i la solidaritat de la seua ciutadania a través d'una educació que transcendeix els murs dels col·legis i instituts. "Per al nostre ajuntament és prioritari portar l'educació als carrers, places i parcs del municipi per a facilitar la mobilització de consciències i fomentar la reflexió i el pensament crític de les persones de totes les edats", afig la regidora d'Educació, Ana Martín.

Amb aquest objectiu, durant el mes de novembre els centres escolars de Benetússer han treballat des de les aules la Carta de les Ciutats Educadores, un document que, coincidint amb el seu 30 aniversari, ha sigut actualitzat per a adaptar-se i donar resposta als reptes i necessitats actuals. D'aquesta manera, els alumnes i alumnes han conegut de primera mà quins són els principis fonamentals de tota ciutat educadora: facilitar l'accés a la informació, donar veu i vot als i les menors, posar en valor els elements que defineixen la identitat del municipi o la promoció d'estils de vida justos amb el medi ambient, entre molts altres. Després de la seua anàlisi, els i les escolars van ratificar el nou text en el Ple Infantil, aportant les seues opinions i suggeriments per a fer de Benetússer una localitat més inclusiva, diversa i enriquidora per a tots els seus ciutadans i ciutadanes.

Destacats