El Consell Econòmic i Social de Benetússer debat sobre la Fase 2 del Pla Resistir

Guardar

CES Benetusser
CES Benetusser

L'Ajuntament de Benetússer ha celebrat una nova edició del seu Consell Econòmic i Social (CES), una cita periòdica que té com a objectiu l'exposició de les presents i futures accions del consistori en matèria de desenvolupament local. L'acte, celebrat en el saló de plens, va comptar amb l'assistència de nombrosos agents socials i econòmics del municipi com són els representants de l'hostaleria, associació de comerciants, Mercat Municipal i del mercat ambulant. Tampoc van voler faltar a la trobada representants del teixit associatiu, com és el cas d'Emprende i Activa, Càritas i ONGs, així com representant sindicals i membres de la Corporació Municipal. Entre els diversos temes abordats amb els assistents, va destacar la implementació del Pla Resistir i de les fases posades en marxa per a arribar al major nombre de sectors possibles. Primerament, es va confirmar l'ingrés dels 177.600 euros a les persones autònomes i microempreses sol·licitants de l'ajuda, una xifra que es correspon amb una primera fase dirigida als sectors més afectats directament per les restriccions derivades de la Covid-19 com són l'hostaleria, el mercat ambulant o els gimnasos.

En una segona fase, l'ajuntament contempla obrir el ventall a altres activitats econòmiques que engloben sectors com a perruqueries, botigues de roba i calçat, fotografia, decoració i productes tèxtils per a la llar, ferreteria i parament, artistes fallers, floristeries, acadèmies, autoescoles, guarderies, safareigs de cotxes i sector del taxi. A més, les noves ajudes comptaran amb una important diferència respecte a les anteriors i és que, per a sol·licitar-les, s'haurà de tindre el domicili social a Benetússer. "Una vegada exposat i debatut amb el CES, ens posem a la feina per a tramitar al més prompte possible les noves ajudes directes de Pla Resistir amb el clar objectiu de continuar recolzant al major nombre de sectors econòmics que operen en el nostre municipi", destaca el regidor de Desenvolupament Local, Emilio Cano Arteaga.

A més del tema de les ajudes, en el Consell també es van abordar temes essencials com la dinamització de l'ocupació, l'altra pedra angular contemplada en el Pla de Recuperació Econòmic i Social de Benetússer. En aquest sentit, es va anunciar la pròxima celebració d'un Fòrum d'Ocupació per a fomentar la trobada entre oferents i demandants en un espai adequat per a garantir les mesures sanitàries i evitar les aglomeracions.

D'altra banda, es van abordar les propostes de futur per al comerç i l'hostaleria i es va posar l'accent en la intenció de dur a terme una campanya de promoció del Mercat Municipal, espai en fase de regeneració i posada a punt per a fomentar l'accés d'un públic més variat gràcies a l'ampliació de l'oferta de parades. Una idea que es reforça amb l'obertura del mercat, a partir del pròxim 7 de maig, també els divendres a la vesprada en horari de 17 a 20 hores amb l'objectiu de fidelitzar a la clientela i convertir-se en una alternativa de compra enfront de les grans superfícies.

Destacats