Benetússer sotmet a examen la gestió dels seus serveis de neteja i manteniment

L'empresa municipal Benesermu S. a. ha sigut avaluada per una auditoria externa amb resultats positius en matèria de gestió de recursos i eficiència econòmica

Guardar

Fachada Ayuntamiento Benetusser
Fachada Ayuntamiento Benetusser

L'equip de govern de Benetússer portarà al ple d'aquesta vesprada l'aprovació d'uns pressupostos per a l'exercici del 2021 que reflecteixen la gran aposta econòmica del consistori en matèria de neteja i manteniment en el context de la crisi sanitària. D'aquesta manera, amb una inversió total de 858.143,34 euros, s'incrementaran totes les partides de desinfecció viària, neteja d'edificis públics, manteniment de jardins i, especialment, tots aquells serveis de desinfecció diürns i nocturns de reforç destinats a la lluita contra la Covid-19.

Totes aquestes labors de neteja i manteniment recauen en l'empresa pública municipal Benesermu S.A., una entitat que aquest any 2020 ha sigut sotmesa a una auditoria externa amb l'objectiu d'avaluar el grau d'eficiència i la gestió dels recursos econòmics de l'ajuntament. Els resultats d'aquesta inspecció, realitzada a instàncies de la corporació municipal, han sigut positius, trobant una comptabilitat correcta i sense desfasaments i incloent recomanacions de caràcter tècnic com són la creació d'un Pla d'Igualtat, la reserva de places destinades a persones amb diversitat funcional o la posada en marxa d'una web específica dels serveis de neteja i desinfecció.

Amb aquesta auditoria, el consistori ha volgut donar compte de l'empresa pública sota uns criteris de transparència i certificar així que es compleix amb la legislació vigent. Encara que és la primera vegada que es duu a terme, "és compromís de l'ajuntament realitzar un examen periòdic dels nostres serveis per a garantir la transparència i bon fer de Benesermu", assenyala sobre aquest tema l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero.

Destacats