Benetússer s'adhereix a la Xarxa de Ciutats Lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets

Mitjançant una declaració institucional, el consistori es compromet a lluitar contra l'explotació sexual i a sensibilitzar a la ciutadania per a l'erradicació del tràfic de persones

Guardar

Fachada Ayuntamiento Benetusser
Fachada Ayuntamiento Benetusser

L'Ajuntament de Benetússer presentarà en el seu pròxim ple una moció conjunta, signada per tota la Corporació Municipal, per a adherir-se a la Xarxa de Ciutats Lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució. Es tracta d'una declaració en la qual es proposa l'abolició de la prostitució entesa com una forma d'explotació i exercici extrem de violència de gènere, establint com a prioritari el compromís municipal per a sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat d'erradicar aquesta pràctica que atempta contra els drets humans. "Amb la nostra adhesió a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de persones, fem un nou pas perquè Benetússer siga un municipi més just i compromés amb els més vulnerables, establint els pilars transformadors d'una educació en igualtat perquè les dones i els menors deixen de ser ciutadans de segona", recalca l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz Portero.

En aquest sentit, entre els acords signats destaca la posada en marxa d'una campanya periòdica de sensibilització destinada a visibilitzar el paper d'aquells que exerceixen l'explotació sexual, deslegitimant així a tots els actors responsables d'aquesta classe de violència de gènere. Amb aquest missatge es busca eliminar la normalitat d'una mena d'abús socialment acceptat com un intercanvi en igualtat de condicions. De la mateixa manera, es proposa la posada en marxa d'una normativa que impedisca que els mitjans de comunicació, escrits i audiovisuals, es lucren amb l'explotació sexual a través de l'oferta de serveis o publicitat.

D'altra banda, la signatura d'aquesta declaració institucional també implica la col·laboració de l'ajuntament amb el Govern central i autonòmic en la denúncia, persecució i penalització de prostituïdores i proxenetes, així com l'exigència per a que s'aplique la llei per a la persecució del tràfic de persones. A més, s'estableix el compromís d'oferir ajuda a totes aquelles dones que vulguen abandonar la prostitució mitjançant recursos socials, així com una intervenció preventiva associada a l'erradicació de la precarietat del mercat laboral.

La Xarxa, promoguda pel Moviment Democràtic de Dones, basa els seus preceptes en el model suec a l'hora de perseguir a aquells que exerceixen el tràfic i violència de gènere contra les dones, les xiquetes i els xiquets. Es tracta d'una proposta que posa el focus en la necessitat de conscienciar sobre el paper que juga tota la societat en l'acceptació del tràfic dels cossos com una mercaderia més que pot comprar-se a demanda per part dels consumidors.

Destacats