Benetússer presenta el seu Punt Violeta Virtual a la ciutadania amb motiu del 25N

Guardar

25N_1
25N_1

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria d'Igualtat, ha presentat aquest matí el seu Punt Violeta Virtual amb motiu del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. Es tracta d'una eina que forma part de l'APP municipal que actua com a botó d'alarma davant situacions d'inseguretat i que serveix com a altaveu de la ciutadania per a activar tots els protocols de protecció a les víctimes. Durant l'acte de presentació, que ha sigut retransmés en streaming a través del canal de YouTube de l'ajuntament, la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero, ha posat l'accent en "el paper fonamental que juguen els veïns i veïnes de Benetússer a l'hora de lluitar contra la violència de gènere, acostant-nos a la seua realitat i a la situació de risc perquè puguem actuar i crear un municipi més segur".

L'eina permet als usuaris i usuàries, d'una forma senzilla i eficaç, enviar incidències sobre l'existència de zones perilloses per falta d'il·luminació o sobre rutes conflictives a causa de situacions en les quals s'increpa a les dones. D'aquesta manera, la Policia Local i els serveis municipals de l'ajuntament reben un avís per a identificar i situar el problema i oferir solucions a la ciutadania, com un recurs de prevenció que no substitueix a les telefonades de denúncia al 016, a la Policia o a la Guàrdia Civil.

"Malgrat ser un any complicat a molts nivells, el 2020 ha sigut important per a Benetússer a l'hora lluitar contra la violència de gènere ja que hem implementat nous recursos que ens permeten actuar de forma més eficaç per a garantir la seguretat de les víctimes", ha assenyalat l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

I és que amb la presentació del Punt Violeta Virtual, es culmina un exercici molt actiu a l'hora de lluitar contra aquesta xacra social ja que, des de fa uns mesos, la Policia Local del municipi forma part del Sistema VioGen del Ministeri de l'Interior, una eina que permet el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, així com dels seus fills i filles, en qualsevol part del territori nacional. A més, a través de la posada en marxa del Punt Violeta o de campanyes com la de 'No tens el meu permís, vull estar tranquil·la', amb la qual es pretén conscienciar sobre la violència masclista en els espais públics i d'oci, el municipi ha sigut mereixedor del Premi Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere atorgat per la Generalitat Valenciana l'any 2020.

La celebració del Dia Mundial contra la Violència de Gènere a Benetússer conclourà dissabte que ve, 28 de novembre, a les 12 hores amb la tradicional concentració ciutadana, que té lloc tots els últims dissabtes de mes, acompanyada de la lectura del manifest de la Coordinadora Feminista de València enfront de l'ajuntament del municipi.

Destacats