Benetússer posa fre als mosquits de cara a la primavera

Guardar

Mosquito Tratamiento benetússer
Mosquito Tratamiento benetússer

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Medi Ambient, ha donat principi a la temporada de control de plagues de mosquit en els espais públics del municipi. D'aquesta manera, a través d'un tractament amb larvicides centrat en embornals o fonts, així com en altres zones d'acumulació d'aigües, es treballa per a la prevenció i proliferació d'aquesta mena d'insectes tan molestos, especialment en el cas del mosquit tigre, que fan la seua aparició durant l'última fase de la primavera i els mesos d'estiu. Aquest tractament, consistent en l'aplicació d'un polímer, impedeix que la larva del mosquit arribe a fase adulta tallant d'arrel l'evolució del cicle vital de l'insecte. "Des de l'ajuntament posem ja en marxa tots els protocols contra el mosquit amb l'objectiu de frenar la seua proliferació, ja que la prevenció ha demostrat ser la millor de les estratègies per a controlar la seua presència en el nostre municipi", assenyala la regidora de Medi Ambient, Dolors Tarín.

A més del control directe en espais públics, l'experiència adquirida a l'hora de controlar les plagues de mosquits demostra que el paper de la ciutadania és també crucial per a posar fre a la seua expansió. D'aquesta manera, el consistori duu a terme cada any campanyes de conscienciació per a promocionar tot tipus d'accions que previnguen la proliferació de focus en espais privats. Aixetes mal tancades, jardineres, joguets, depòsits d'aire condicionat, etc., poden ocasionar l'estancament de l'aigua, un context idoni per a la reproducció del mosquit, especialment la varietat tigre que solament necessita una xicoteta quantitat per a poder criar. Sota aquest prisma, són importants accions com ara evitar la creació de zones entollades, renovar cada dos o tres dies l'aigua dels abeuradors de mascotes, tapar els buits dels arbres, i mantenir nets el desguasses. També és important tapar amb teles les mosquiteres i espais com a fosses sèptiques, i deixar córrer l'aigua, almenys una vegada per setmana, en els embornals o embornals de terrasses.

Aquestes accions que conjuminen els esforços públics i privats, es complementarà en els pròxims mesos amb un tractament ecològic aplicat en arbres i tanques de les zones enjardinades del municipi per a reduir i controlar la població d'insectes que puguen suposar molèsties per a les persones que freqüenten aquests espais.

Destacats