Benetússer posa en marxa la seua carpa de proves PCR

El consistori, seguint les recomanacions sanitàries, decideix prorrogar fins a un altre avís les mesures extraordinàries en el municipi

Guardar

Carpa_PCR_Benetusser
Carpa_PCR_Benetusser

L'Ajuntament de Benetússer ha decidit prorrogar fins a un altre avís les mesures extraordinàries municipals decretades el passat 2 de desembre amb l'objectiu de frenar la taxa de contagi per Covid-19 en la localitat. Es tracta d'una decisió presa arran de l'enduriment de les mesures autonòmiques per l'empitjorament de les taxes de contagi a la Comunitat Valenciana durant els últims dies i seguint les recomanacions del Departament de Salut, encarregat d'avaluar la situació de cada municipi dependent de l'Hospital Dr. Peset.

D'aquesta manera, el consistori continuarà limitant l'accés a espais i instal·lacions públiques al mateix temps que queden suspeses les activitats culturals i múltiples serveis municipals amb l'objectiu de limitar al màxim el contacte i la mobilitat ciutadana. "Atés que encara ens trobem en un nivell alt d'alerta sanitària, i en previsió de les festes nadalenques, des de l'ajuntament volem posar tot de la nostra part per a reduir els contagis dels nostres veïns i veïnes", assenyala sobre aquest tema l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

D'aquesta manera, en la lluita contra l'expansió del virus, a la pròrroga de les mesures extraordinàries, se sumen les labors de desinfecció i aigualeig sistemàtic dels espais públics de Benetússer. Per a garantir l'accés a tots els carrers de la localitat, s'està duent a terme una divisió del municipi per zones per al desenvolupament d'uns treballs que es prolongaran fins a final de mes amb un horari de 15 a 21 hores.

A més, s'ha dut a terme el reforç dels serveis de la Policia Local, que a partir de gener comptarà amb una nova unitat de motos per a ampliar i garantir el control dels accessos en els col·legis i el compliment de les mesures sanitàries en places, carrers i comerços. A aquesta labor, se sumen els serveis informatius de l'equip ECOVID format per quatre persones encarregades específicament de comunicar a peu de carrer les mesures i recomanacions sanitàries als veïns i veïnes de Benetússer per a fomentar el seu compliment.

Posada en marxa de la carpa per a PCR

En aquest context, el Centre de Salut de Benetússer ha començat aquesta setmana a realitzar les seues proves PCR en la carpa habilitada per l'ajuntament en l'exterior de les instal·lacions sanitàries. Per a això, el consistori va acordar la cessió de l'espai públic de manera temporal per a facilitar la presa de mostres de persones amb símptomes o que han sigut contacte directe de positius per Covid-19, al mateix temps que es limiten les trobades amb la resta de pacients del centre.

Des de l'inici de la pandèmia, el consistori benetussí ha col·laborat estretament amb les autoritats sanitàries aportant material i equipament tant al centre d'atenció primària com a altres dependències de l'àmbit municipal, com és el cas de la residència de la localitat.

Destacats