Benetússer manté viu l'esperit de la seua festa fallera

Guardar

Fallas Benetusser
Fallas Benetusser

L'Ajuntament de Benetússer es prepara per a viure un període faller marcat per l'absència dels actes habituals a causa de la presència de la Covid-19. No obstant això, des del consistori es vol donar suport a les sis comissions falleres amb les quals compta el municipi i fomentar l'esperit faller de la ciutadania mitjançant accions puntuals que promoguen l'esperança en el retorn pròxim de la festa. Per això, sumant-se a la iniciativa de les Falleres Majors de Benetússer, Alba Gómez i Vera Díez-Madroñero, a través de les xarxes socials municipals es convida als veïns i veïnes de la localitat a decorar els balcons amb la senyera, mocadors fallers o petards de cartó per a compartir la importància de les dates del calendari de la qual seria la setmana més important de les festes josefines. D'aquesta manera, mitjançant el lema 'L'esperit faller de Benetússer està viu!', es vol crear una comunitat de suport i celebració responsable adequada per a l'actual situació sanitària. En aquest mateix sentit, "des de l'ajuntament ja hem penjat la nostra pancarta 'Benetússer, poble de falles' per a donar visibilitat a la nostra Junta Local i a totes les nostres comissions, que no han deixat de treballar tots aquests mesos perquè la flama d'una festa tan important per al nostre municipi continue viva", destaca l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

A més, al llarg del cap de setmana, les diferents comissions pintaran una flama en les àrees en les quals es realitza usualment la plantà dels seus monuments fallers per a recordar un dels moments més especials de la festa, quan el treball artístic de tot l'any pren forma als carrers de la població.

Un altre dels actes simbòlics contemplats en el municipi és la realització d'ofrenes particulars a les imatges de la Verge i de Sant Josep en la capella de la Parròquia Nuestra Señora del Socorro per al lliurament floral i d'aliments destinats a Càritas.

El dia 19 de març tindrà lloc la tradicional missa en honor a Sant Josep a les 12 hores, la qual comptarà amb l'assistència de les falleres majors i presidents de les diferents comissions, així com de la Fallera Major i de la Fallera Major Infantil de Benetússer. També es contempla que els representants fallers realitzen la seua ofrena en representació de tots els fallers i falleres de municipi. Finalment, el dia conclourà amb un castell de focs artificials des de la terrassa de l'ajuntament a les 21.45 hores per a garantir el compliment del toc de queda i permetre que l'espectacle siga gaudit des de balcons i terrasses. Al mateix temps, les diferents demarcacions falleres faran un simbòlic i xicotet tret de focs d'artifici perquè l'olor de la pólvora i el so arribe a totes les llars de la població.

Destacats